Θέλετε να κάνετε τατουάζ χειλιών; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή την μέθοδο

Το μόνιμο μακιγιάζ στα χείλη, τα φρύδια και γενικότερα το πρόσωπο έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των γυναικών που επιλέγουν να κάνουν τατουάζ χειλιών ή φρυδιών. Άλλωστε ο χρόνος είναι πολύτιμος στις μέρες μας και αυτή η αισθητική πρόταση μπορεί να μας γλυτώσει αρκετό.

Γιατί να κάνετε ημιμόνιμο μακιγιάζ με τατουάζ χειλιών;
Αν θέλετε τα χείλη σας να είναι πάντα όμορφα και καλοσχηματισμένα, χωρίς να ανησυχείτε αν έφυγε το κραγιόν σας, τότε το μόνιμο μακιγιάζ είναι ιδανικό για εσάς. Το χρώμα δεν φεύγει ούτε με τον ιδρώτα, το νερό ή το φαγητό και παραμένει στη θέση του ότι κι αν συμβεί.

Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο περίγραμμα των χειλιών ή να γεμίσει πλήρως την επιφάνεια τους, κάνοντας τα να φαίνονται σαρκώδη και εκθαμβωτικά.

Μάλιστα το lip tattoo έχει την ικανότητα να διορθώνει και το σχήμα των χειλιών όταν υπάρχουν ασυμμετρίες ή ουλές, εκτός από το να τονίζει το φυσικό χρώμα τους. Εναλλακτικά βέβαια αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια συγκεκριμένη απόχρωση στο μόνιμο μακιγιάζ των χειλιών σας, υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα. Η πιο κλασσική και ασφαλής επιλογή όμως είναι η φυσική σκίαση, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε μικρά και άτονα χείλη ή απλά θέλετε να τα αναδείξετε κάνοντας τα πιο γεμάτα και σαγηνευτικά, το τατουάζ χειλιών θα σας δώσει την λύση. Αν και πάλι το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλες μεθόδους αυξητικής όπως το υαλουρονικό οξύ στα χείλη και το μπότοξ.

Πως γίνεται το τατού στα χείλια;
Η διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ χειλιών είναι αναίμακτη, ανώδυνη και διαρκεί περίπου 1-2 ώρες. Γίνεται με την τεχνική της μικροχρωμάτωσης, όπως και το τατουάζ φρυδιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός ξεκινάει σχεδιάζοντας με ένα μολύβι χειλιών το σχήμα που θα δώσει στη συνέχεια με τις βελόνες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε το τελικό αποτέλεσμα. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης πως ο πρώτος αυτός σχεδιασμός γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και το χρώμα της επιλογής σας. Έτσι το τατουάζ των χειλιών σας θα φαίνεται φυσικό, χαρίζοντας λάμψη και νεανική όψη.

Αφού καταλήξετε στο σχήμα και το χρώμα που επιθυμείτε, εφαρμόζεται μια ειδική αναισθητική κρέμα για τατουάζ χειλιών προκειμένου να γίνει ανώδυνα η όλη διαδικασία καθώς το δέρμα στην περιοχή είναι αρκετά ευαίσθητο.

Μόλις αρχίσει να δρα το αναισθητικό ξεκινάει η έκχυση του χρώματος στις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων που διαθέτουν αποστειρωμένες βελόνες μέσα από τις οποίες περνούν οι αντιαλλεργικές και αποστειρωμένες χρωστικές ουσίες, προσθέτοντας χρώμα ή σχηματίζοντας εκ νέου (αν υπάρχουν ασυμμετρίες) το περίγραμμα των χειλιών. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να γεμίσετε πλήρως την επιφάνεια των χειλιών σας όπως θα κάνατε και με ένα απλό κραγιόν.

Ένα μήνα μετά την εφαρμογή υπάρχει μια επαναληπτική συνεδρία για το τελικό ρετουσάρισμα που θα τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε ημιμόνιμο τατουάζ χειλιών;
Τα δυο βασικά σημεία που θα πρέπει να σταθείτε πριν προχωρήσετε στο ημιμόνιμο tattoo χειλιών είναι η επιλογή του ειδικού και το περιβάλλον στο οποίο θα γίνει.

Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται από έμπειρο επαγγελματία για τον οποίο έχετε ακούσει ή διαβάσει καλές κριτικές. Σημαντικό είναι επίσης να δείτε «έργα» του, δηλαδή φωτογραφίες που συγκρίνουν το πριν με το μετά του τατουάζ χειλιών, για να διαπιστώσετε τις ικανότητες του.

Ένας ακόμη καθοριστικής σημασίας παράγοντας για να προχωρήσετε στην εφαρμογή του lip tattoo είναι ο ειδικός που θα επιλέξετε να είναι πρόθυμος να λύσει όλες σας τις απορίες με κατανοητό και πειστικό τρόπο. Γι’ αυτό, συνίσταται να είστε σχολαστική με τις ερωτήσεις σας προκειμένου να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ακόμη όμως σημαντικότερο είναι το περιβάλλον στο οποίο θα γίνει η εφαρμογή, αλλά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν. Θα πρέπει να ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και να προλαμβάνει τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών χρησιμοποιώντας αποστειρωμένα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και βελόνες σε μέγεθος ιδανικό για το πάχος της γραμμής που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ανάρρωση μετά την εφαρμογή του τατουάζ χειλιών

  • Τις δυο πρώτες μέρες μετά το lip tattoo εμφανίζεται ένα ελάχιστο πρήξιμο των χειλιών. Αυτό όμως δεν σας εμποδίζει να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Με λίγη φροντίδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού, το οίδημα θα φύγει πολύ γρήγορα.
  • Για την πρόληψη της δημιουργίας επιχείλιου έρπητα, συνίσταται φαρμακευτική αγωγή με αντιικά σκευάσματα. Ο λόγος είναι πως το τατουάζ χειλιών ενδέχεται να ενεργοποιήσει τον ιό αυτό.
  • Πέρα από την φαρμακευτική αγωγή, θα σας δοθούν επιπλέον κάποιες συμβουλές για την φροντίδα και την σωστή επούλωση του μόνιμου μακιγιάζ χειλιών.
  • Αρχικά τα χείλη θα είναι ελαφρώς πιο έντονα από το τελικό τους χρώμα. Μετά τις πρώτες 8-10 μέρες το χρώμα θα έχει απορροφηθεί οριστικά από την επιδερμίδα και μετά από 30-40 μέρες θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει αυτό, στην επαναληπτική συνεδρία θα διορθωθεί προσθέτοντας χρώμα ή διορθώνοντας τυχόν ατέλειες.
  • Συνίσταται τις πρώτες μέρες να προσέχετε τι θα φάτε, αφού τα χείλη σας θα είναι ερεθισμένα από την βελόνα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του lip tattoo;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 χρόνια. Αυτό όμως εξαρτάται από κάποιους βασικούς παράγοντες.

Ποιοι είναι αυτοί;

  • Τύπος δέρματος (στα λιπαρά έχει μικρότερη διάρκεια)
  • Ηλικία (όσο νεότερη είστε τόσο λιγότερο διαρκεί, λόγω της συχνής ανανέωσης των κυττάρων)
  • Επιλογή απόχρωσης (οι ανοιχτόχρωμες ξεθωριάζουν γρηγορότερα)
  • Φροντίδα των χειλιών μετά το μόνιμο μακιγιάζ
  • Ήλιος (τείνει να τα αποχρωματίζει, γι’ αυτό συνίσταται η χρήση αντιηλιακού χειλιών)
  • Ποιότητα υλικού
  • Εξειδίκευση αισθητικού

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο περνάει ο καιρός το χρώμα ξεθωριάζει και γίνεται πιο θαμπό. Γι’ αυτό οι ειδικοί πολλές φορές συνιστούν την επανάληψη του τατουάζ χειλιών μετά από ένα χρόνο. Βέβαια αν θέλετε να επιστρέψετε στο φυσικό σας σχήμα και χρώμα, μπορείτε απλά να αφήσετε το χρώμα να φύγει τελείως.

Που κυμαίνονται οι τιμές για μόνιμο μακιγιάζ με τατουάζ χειλιών
Το κόστος έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Αν δηλαδή πρόκειται για την εφαρμογή μόνο στο περίγραμμα των χειλιών ή για full γέμισμα.

Ενδεικτικά, οι τιμές για το περίγραμμα ξεκινούν από τα 150 ευρώ, ενώ για το full γέμισμα με τατού χειλιών από 250 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν επαγγελματίες που βγάζουν προσφορές ακόμη και με 90 ευρώ για τη συγκεκριμένη αισθητική τεχνική μόνιμου μακιγιάζ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ