Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ένας στους δύο νέους τρώει σουβλάκι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Οι νέοι 18-24 ετών είναι οι καλύτεροι πελάτες των σουβλατζίδικων, καθώς οι 7 στους 10 της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας τρώνε σουβλάκι μια φορά την εβδομάδα.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων εξακολουθεί να έχει το… τυλιχτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών (το 95%!) τρώει τυλιχτό σουβλάκι σύμφωνα με έρευνα της QED που παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Το ψηφιακό ψητοπωλείο» που διοργάνωσε η Megas Yeeros.

Μάλιστα, σχεδόν 1 στους 2 καταναλωτές τρώει τυλιχτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με τους άντρες να εμφανίζονται οι πιο συχνοί πελάτες. Οι νέοι 18-24 ετών είναι οι καλύτεροι πελάτες των σουβλατζίδικων, καθώς οι 7 στους 10 της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας τρώνε σουβλάκι μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 3 στους 10 τρώνε μια φορά στις 15 ημέρες. 

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο αυξάνονται τα χρόνια τόσο ελαττώνεται η συχνότητα επίσκεψης στο σουβλατζίδικο ή παραγγελίας. Μάλιστα απ' την ηλικιακή ομάδα 35 – 44 ετών πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν περιστασιακοί καταναλωτές με τη συχνότητα να κυμαίνεται από 1 φορά στις 15 ημέρες έως και μόλις μια φορά το τρίμηνο, αναφέρει το insider.gr

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις. Την πρώτη θέση έχει ο γύρος χοιρινός, ακολουθεί ο γύρος κοτόπουλο και μετά τα καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο. 

Οι περισσότεροι τρώνε τα σουβλάκια σπίτι. Οι 2 στους 3 (66%) δήλωσαν ότι την τελευταία φορά αγόρασαν τυλιχτό μέσω delivery. Το 20% παρέλαβε απ' το κατάστημα και μόλις το 14% έφαγε σουβλάκι στο κατάστημα. 

Με ποια κριτήρια επιλέγουν σουβλατζίδικο οι Έλληνες 

Οι λόγοι επιλογής του ψητοπωλείου, όπως απάντησαν οι ερωτηθέντες, είναι κατά σειρά:

  • Ποιότητα 78%
  • Γεύση 55%
  • Τιμές 42%
  • Καθαριότητα 30%
  • Εξυπηρέτηση 28%

Καταλυτικός παράγοντας για τους καταναλωτές είναι σε ποσοστό 46% η ποιότητα. Το 32% συνδυάζει ποιότητα και τιμές και το υπόλοιπο 22% απαντά άλλο κριτήριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ