Αρκιοί: Ο 10χρονος Χρήστος φέτος δεν θα είναι μόνος του στην παρέλαση - 10 παιδιά από τη Σύρο κοντά του (βίντεο)

Σε αυτήν την παρέλαση ο Χρήστος θα έχει παραστάτες παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου

Για πρώτη φορά φέτος ο μικρός Χρήστος από τους Αρκιούς  δεν θα παρελάσει μόνος του στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δίπλα του θα είναι παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Τμήμα των παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου θα μεταβεί από τη Σύρο στην Πάτμο και από την Πάτμο στους Αρκιούς, προκειμένου όχι μόνο να χορέψει εθνικούς χορούς αλλά και να παρελάσει.

Για ακόμα μία χρονιά, σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είναι ο 10χρονος Χρήστος. Θα κρατήσει τη γαλανόλευκη δίπλα στην βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, δασκάλα του.

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου να μεταβεί στους Αρκιούς βρήκε άμεση στήριξη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία ως αρωγός, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της 12μελούς ομάδας του.

Για το γεγονός αυτό μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Λίτσα Χαραλάμπους, της εφημερίδας «Λόγος των Κυκλάδων», Χριστίνα Λιγοψυχάκη, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, καθώς και η Ελένη Ρηγότσου, που θα είναι μεταξύ των ατόμων που θα συνοδεύσουν τον Χρήστο στην παρέλαση.

«Θα είναι ξεχωριστή η 25η Μαρτίου, τόσο για τον Χρήστο όσο και για την ηρωική δασκάλα του, την Μαρία Τσιαλέρα. Γιατί σε αυτήν την παρέλαση ο Χρήστος θα έχει παραστάτες παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου. Αυτό το ταξίδι θα ενώσει τους δύο νομούς, τους Δωδεκανήσους και τις Κυκλάδες. Στέλνοντας το μήνυμα της επετείου: αντίστασης και πολιτισμού», είπε η κ. Χαραλάμπους.

Δείτε το βίντεο με την παρέλαση του Χρήστου την 28η Οκτωβρίου

«Η ιδέα ήταν της κ. Λιγοψυχάκη», πρόσθεσε, με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου να λέει: «Όλα ξεκίνησαν από την εικόνα να παρελαύνει το παιδί μόνο του. Στην αρχή η ιδέα φάνηκε λίγο τρελή, αλλά υπήρχε ομοψυχία από το Δ.Σ. και προχωρήσαμε με μεγάλη χαρά στην υλοποίησή της. Τον Χρηστάκη τον θεωρούμε δικό μας παιδί και θέλουμε να διατρανώσουμε με τους λιγοστούς κάτοικους του νησιού, ότι μπορεί να είναι μακριά, αλλά είμαστε κοντά σας»

 

Οι Αρκιοί, που είναι από τα διεκδικούμενα -από τους Τούρκους- νησιά, φέτος θα έχουν παραπάνω κόσμο στην παρέλασή τους για την 25η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ