Η Δρ Κατερίνα Μουστάκα μας δείχνει το κόλπο για να μην πονέσει η μέση μας μετά από άπειρες ώρες που καθόμαστε στην καρέκλα γραφείου

Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες της. 

Τα "μαγικά" της χέρια λυτρώνουν εκατοντάδες Αθηναίους και Αθηναίες από μυικούς πόνους, πιασίματα και λουμπάγκο. Ο λόγος για την Δρ, Κατερίνα Μουστάκα. 

Η ίδια μας δείχνει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως να μην πονέσει η μέση μας όταν καθόμαστε επί ώρες στην καρέκλα του γραφείου μας. 

Τονίζει: ‘’Όταν είμαστε καθιστοί, λόγω της θέσης των μηρών σε σχέση με τον κορμό, και εξαιτίας της συχνής βράχυνσης των Οπίσθιων Μηριαίων, έχουμε «#οπίσθια #κλίση της λεκάνης». Δεν καθόμαστε δηλαδή όρθιοι και στητοί, αλλά γέρνει η λεκάνη προς τα πίσω, η μέση κάνει #κύφωση, ο κορμός γέρνει μπροστά και το στέρνο κατέρρεει προς την κοιλιακή χώρα.

Και καμπουριάζουμε. Αρχικά στην περιοχή της μέσης και σε δεύτερη φάση στην περιοχή του θώρακα.

Με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κακοποίηση των ταλαίπωρων Εκτεινόντων μυών μας, που είναι οι τρίτοι συνεργοί (μαζί με τους Οπισθίους Μηριαίους και το Λαγονοψοΐτη) στην εμφάνιση #οσφυαλγίας.

Πόσοι από εσάς που κάνετε δουλειά γραφείου δεν παραπονιέστε για την #καρέκλα σας; Που δεν υποστηρίζει τη μέση; Πόσοι από σας έχετε συλλογή από μαξιλαράκια (ένα για το γραφείο, ένα για το αυτοκίνητο, 3-4 για τον καναπέ) για να κάθεστε σωστά;

Γιατί η Βαρύτητα είναι αδυσώπητη. Πάντα θα νικάει. Καιρός λοιπόν να την χρησιμοποιήσουμε εμείς αντί να μας χρησιμοποιεί αυτή. 
Πώς; Με ένα μαξιλαράκι.

Θα μου πείτε: «έχω κάνει συλλογή από μαξιλαράκια, κούκλα μου, πόσο διαφορετικό είναι το δικό σου»; Η απάντηση είναι: Καμία. Η διαφορά δεν είναι #ΤΙ μαξιλάρι χρησιμοποιείς (παρόλο που τα κυλινδρικά μαξιλάρια με τα μικρά μπιλάκια εμένα μου δουλεύουν καλύτερα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαξιλάρι σας βολεύει ή ακόμα και μια πετσέτα μπάνιου τυλιγμένη ρολό. 
Το θέμα είναι #ΠΩΣ το χρησιμοποιείς... Παραθέτω το κάτωθι βιντεάκι “How to” - που είναι και της μοδός - προς ορθήν εκτέλεση της χρήσης του μαξιλαριού’’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όταν είμαστε καθιστοί, λόγω της θέσης των μηρών σε σχέση με τον κορμό, και εξαιτίας της συχνής βράχυνσης των Οπίσθιων Μηριαίων, έχουμε «#οπίσθια #κλίση της λεκάνης». Δεν καθόμαστε δηλαδή όρθιοι και στητοί, αλλά γέρνει η λεκάνη προς τα πίσω, η μέση κάνει #κύφωση, ο κορμός γέρνει μπροστά και το στέρνο κατέρρεει προς την κοιλιακή χώρα. Και καμπουριάζουμε. Αρχικά στην περιοχή της μέσης και σε δεύτερη φάση στην περιοχή του θώρακα. Με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κακοποίηση των ταλαίπωρων Εκτεινόντων μυών μας, που είναι οι τρίτοι συνεργοί (μαζί με τους Οπισθίους Μηριαίους και το Λαγονοψοΐτη) στην εμφάνιση #οσφυαλγίας. Πόσοι από εσάς που κάνετε δουλειά γραφείου δεν παραπονιέστε για την #καρέκλα σας; Που δεν υποστηρίζει τη μέση; Πόσοι από σας έχετε συλλογή από μαξιλαράκια (ένα για το γραφείο, ένα για το αυτοκίνητο, 3-4 για τον καναπέ) για να κάθεστε σωστά; Γιατί η Βαρύτητα είναι αδυσώπητη. Πάντα θα νικάει. Καιρός λοιπόν να την χρησιμοποιήσουμε εμείς αντί να μας χρησιμοποιεί αυτή. Πώς; Με ένα μαξιλαράκι. Θα μου πείτε: «έχω κάνει συλλογή από μαξιλαράκια, κούκλα μου, πόσο διαφορετικό είναι το δικό σου»; Η απάντηση είναι: Καμία. Η διαφορά δεν είναι #ΤΙ μαξιλάρι χρησιμοποιείς (παρόλο που τα κυλινδρικά μαξιλάρια με τα μικρά μπιλάκια εμένα μου δουλεύουν καλύτερα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαξιλάρι σας βολεύει ή ακόμα και μια πετσέτα μπάνιου τυλιγμένη ρολό. Το θέμα είναι #ΠΩΣ το χρησιμοποιείς... Παραθέτω το κάτωθι βιντεάκι “How to” - που είναι και της μοδός - προς ορθήν εκτέλεση της χρήσης του μαξιλαριού. ΥΓ Όλο το θέμα είναι να διατηρείται η λεκάνη σε πρόσθια κλίση και η μέση σε μια μικρή λόρδωση χωρίς να χρειάζεται οι μύες μας να πασχίζουν γι’ αυτό... ΥΓ2 Δεν σημαίνει ότι επειδή θα κάθεστε πλέον πιο σωστά δεν χρειάζεται να κάνετε διατάσεις και ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Να εξηγούμαστε... ΥΓ3 Αν σας αρέσουν όλα αυτά τα όμορφα που ανεβάζω, εγγραφείτε στο κανάλι μου @Dr Katerina Moustaka ΥΓ4 Αν έχετε κολλητό, συγγενή, φίλο ή αίσθημα «καρεκλοκένταυρο», κάντε τους tag. Θα σας ευγνωμονούν . . #BodyWhisperer #chiropractic #chiropractor #Athenschiropractor #χειροπρακτική #YouTube #drkaterinamoustaka #nopain #Youtube #ΈχωΤηΛύση

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Moustaka MD, DC (@drkaterinamoustaka) στις

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ