Αχ αυτά τα παιδιά "sandwich" ! - Πως θα μεγαλώσετε σωστά λοιπόν το μεσαίο παιδί σας

Πολλές φορές παίρνει το ρόλο του ειρηνοποιού και χωρίζει τα αδέρφια του όταν τσακώνονται

Γνωστά και ως τα παιδιά σάντουιτς, βρίσκονται μεταξύ του πρώτου και του τρίτου και οι γονείς χάνονται κάπου στη μετάφραση. Συνεπώς, το μεσαίο παιδί μπορεί να λειτουργεί σαν ειρηνοποιός ή να φέρεται μονίμως ακραία και επαναστατικά. Εσείς τι μπορείτε να κάνετε σαν γονέας;

Να το καθησυχάζετε συνέχεια. Πρέπει να ξέρει ότι το αποδέχεστε για αυτό που είναι και να του εξηγείτε το λόγο που το βάζετε τιμωρία γιατί μπορεί να νομίζει ότι το κάνετε σε σχέση με τα αδέρφια του. Ενίοτε, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή σας, μπορεί να επιδείξει επαναστατική συμπεριφορά και να φτάσει στα άκρα. Φροντίστε λοιπόν να περνάτε χρόνο μόνο μαζί του για να νιώθει ξεχωριστό.

Μην το αφήνετε να κάνει το διαιτητή. Πολλές φορές παίρνει το ρόλο του ειρηνοποιού και χωρίζει τα αδέρφια του όταν τσακώνονται. Μην φορτώνετε στο παιδί την ευθύνη ενός κηδεμόνα. Είναι δική σας δουλειά και όχι δική του.

Κάντε μαζί ιδιαίτερα πράγματα. Μπορεί να είναι μία βόλτα για φαγητό ή σινεμά ή μπορεί να ασχοληθείτε μαζί με την αγαπημένη του δραστηριότητα, αναφέρει το imommy.gr

Κάντε το μεγάλο θέμα όταν καταφέρνει κάτι. Συνήθως, ως γονείς, ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά με τα επιτεύγματα του πρώτου παιδιού γιατί είναι η πρώτη φορά που το βιώνουμε. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται τον ενθουσιασμό και την επιβράβευσή σας για να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να μην νομίζουν ότι είναι παραγκωνισμένα.

Ενθαρρύνετε τη διαφορετικότητα. Δεχθείτε ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν μπορούν να είναι εξίσου πετυχημένα στο σχολείο ή με ό,τι καταπιάνονται. Αν το πρώτο έχει πολύ καλούς βαθμούς, το δεύτερο μπορεί να έχει μεγαλύτερες καλλιτεχνικές τάσεις.
 

Διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία. Αν το παιδί δυσκολεύεται να εκδηλώσει τα συναισθήματά του προφορικά επειδή ζηλεύει τα αδέρφια του, μιλήστε του εσείς και δείξτε ότι αναγνωρίζετε το πώς πρέπει να νιώθει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ