Good News: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 70.000 παιδιά - Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Ποια είναι τα κριτήρια

Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προσφέρει δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις. Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα που αφορά σε 70.000 παιδιά ηλικίας από 5,5 έως 16 ετών, θα γίνει ηλεκτρονικά και αναμένεται να αρχίσει στις αρχές Απριλίου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια
Για να λάβουν οι γονείς την «Επιταγή Διαμονής», θα πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης το 2018 ως άνεργοι. Όσον αφορά στο οικογενειακό εισόδημα, δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ, βάσει του εκκαθαριστικού για το φορολογικό έτος 2017.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 και πριν τις 15 Ιουνίου 2013.

Πού βρίσκονται οι δομές, πότε θα ξεκινήσουν

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 15  Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάρκεια διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 15 συνεχόμενες μέρες. Οι διακοπές των παιδιών γίνονται σε παιδικές κατασκηνώσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ. 

Οι συνεργαζόμενες παιδικές κατασκηνώσεις βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και οι οικογένειες επιλέγουν ελεύθερα αυτή που θέλουν, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση της κατασκήνωσης, καθώς οι θέσεις, όπως και οι ημερομηνίες λειτουργίας, είναι προκαθορισμένες και διαφέρουν για κάθε κατασκήνωση. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν και θα καταρτιστεί η πλήρης λίστα με τις κατασκηνώσεις

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ