Μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα σε όλο τον πλανήτη

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Σαντιάγο της Χιλής και το Μόντρεαλ.

Από την Αυστραλία έως τον Καναδά και την Ευρώπη, εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο για να κατηγορήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες για την αδράνειά τους απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη τους.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Σαντιάγο της Χιλής και το Μόντρεαλ. Αλλά το κίνημα αυτό απλώθηκε στις πέντε ηπείρους, σε εκατοντάδες πόλεις, παρότι ήταν περιορισμένες στη Λαπωνία, στον Μαυρίκιο ή στο Νέο Δελχί.

Μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, 50 νέοι ξάπλωσαν σήμερα παριστάνοντας τους πεθαμένους ("die-in"), διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό ταχύτερους ρυθμούς στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

"Σήμερα η αμερικανική νεολαία κηρύσσει το τέλος της εποχής των κλιματο-σκεπτικιστών. Ζητούμε από τους ηγέτες να δράσουν γρήγορα", δήλωσε η 13χρονη Αλεξάντρια Βίγιασενόρ, η οποία έγινε η ηγερία της μάχης αυτής στις ΗΠΑ σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Νέοι από όλο τον κόσμο δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο για να βγουν στους δρόμους και να υποστηρίξουν την επιτακτικότητα της ανάληψης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ