Ισραηλινοί εξαγόρασαν το Εσπερία – Πως το έχασε ο Έλληνας ξενοδόχος από τα χέρια του;

Εγκρίθηκε η μίσθωση του π.Εσπέρια στον όμιλο Fattal Hotels

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενέκρινε την απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ για τη μακροχρόνια εκμίσθωση στον όμιλο Fattal Hotels LTD, ισραηλινών συμφερόντων, του ακινήτου, που στέγαζε το ξενοδοχείο Εσπέρια στο κέντρο της Αθήνας.

Το ακίνητο, επί των Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, συνολικού εμβαδού 12.235,52 τ.μ., θα μισθωθεί για χρονικό διάστημα 30 ετών, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 10 χρόνια σύμφωνα με το tornosnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός όμιλος υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, στη διαγωνιστική διαδικασία, με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 95,8 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής θα προχωρήσει σε εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης των χώρων του ακινήτου, το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το ελάχιστο ύψος της επένδυσης έχει οριστεί σε 10,5 εκατ. ευρώ.

Το Esperia Palace διέκοψε τη λειτουργία του το 2010, καθώς ο τότε μισθωτής Μάκης Καλλίγερος ζητούσε μείωση στο ενοίκιο, λόγω της κρίσης, που είχε επίπτωση στα ξενοδοχεία της Αθήνας τότε, ωστόσο, ο νόμος δεν επέτρεπε την αποδοχή του αιτήματος από το Ταμείο Νομικών, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ