Δεσποτικό: Το αρχοντικό ξενοδοχείο στην καρδιά της Πορταριάς – Φόντο το καταπράσινο ορεινό τοπίο & η παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική

Σε ένα μυθικό σκηνικό μέσα στο πράσινο, στο διάσημο προορισμό του Πηλίου, που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα βρίσκεται το ξενοδοχείο Δεσποτικό.

Σε απόσταση μόλις 12 χλμ από το λιμάνι του Βόλου και το χιονοδρομικό κέντρο, 29 χλμ από την παραλία του Αγίου Ιωάννη και 36 χλμ από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, το αρχοντικό Δεσποτικό περιμένει να σας καλωσορίσει δώδεκα μήνες το χρόνο, με δώδεκα διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές και δώδεκα διαφορετικά πρόσωπα στο φυσικό τοπίο ανάλογα την εποχή.

Στεγασμένο στο Αρχοντικό Τσοποτού, το πρώτο κτίριο του Πηλίου σε αιγυπτιώτικο ρυθμό, στην καρδιά της Πορταριάς, ανακαινίστηκε πλήρως με πολυτέλεια και σεβασμό στην Ιστορία του χώρου. Πλαισιώνει, μαζί με άλλα τρία υπέροχα συγκροτήματα την κρήνη του Παπαδιαμάντη, όπου ο «Κοσμοκαλόγερος» εμπνεύστηκε το έργο του « Η Φόνισσα».

Το καταπράσινο ορεινό τοπίο και η Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική κυριαρχούν και μαγεύουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο, δημιουργώντας το ιδανικό τοπίο για αποδράσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας από την καθημερινότητα.

Το Δεσποτικό αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις που θα μπορούσαμε να σας κάνουμε για τις χειμερινές σας αποδράσεις, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με εξαιρετικές διαδρομές στο μονοπάτι των Κενταύρων ή με ski στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες στα Χάνια, το μοναδικό ίσως χιονοδρομικό κέντρο, όπου κανείς έχει θέα στο χιονισμένο βουνό και στην γαλάζια θάλασσα του Παγασητικού.

Υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά τον χειμώνα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ποτό, τον καφέ ή το σπιτικό γλυκό στο όμορφο σαλόνι του ξενοδοχείου δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Το καλοκαίρι το ξενοδοχείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του με ένα δροσιστικό ποτό ή ένα παγωμένο καφέ στην αυλή του Αρχοντικού κάτω από τη σκιά του υπεραιωνόβιου πλάτανου υπό τον ήχο του κρυστάλλινου νερού της κρήνης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η τοποθεσία του στην Πορταριά καθιστά το ξενοδοχείο προνομιούχο, αφού το βουνό και η θάλασσα του επιτρέπουν να δέχεται τους επισκέπτες του όλες τις εποχές, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες. Το Δεσποτικό βρίσκεται στην καρδιά σχεδόν του χωριού της Πορταριάς, σ΄ένα σημείο ήσυχο και με εξαιρετική θέα προς το βουνό και τον Παγασητικό κόλπο. Ουσιαστικά απέχει μόλις 10 λεπτά από την πόλη του Βόλου, 15 λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και μόλις 45 λεπτά από τις καταγάλανες ακτές του ανατολικού Πηλίου, τον Άγιο Ιωάννη, τη Πλάκα και το Παπά Νερό.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ