Ποιος Έλληνας σεφ σε αστεράτο εστιατόριο της Αθήνας με συναρπαστική θέα στην Ακρόπολη, έχει μποστάνι στο Αλεποχώρι για τα γκουρμέ πιάτα του

Στο εξωτερικό έχει γίνει ήδη μόδα. 

Στην Ελλάδα κάποιοι σεφ με μεράκι και τελειομανία αρχίζουν και υιοθετούν αυτή την τάση.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα στην κουζίνα πρωτίστως εξαρτάται από τα καλά υλικά και επειδή αυτά είτε είναι δυσεύρετα είτε είναι πολύ ακριβά στρέφονται στην δημιουργία δικού τους μποστανιού.

Ο πολυβραβευμένος σεφ Αναστάσιος Μάντης του εστιατορίου Hytra, που βρίσκεται στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, είναι από τους πρώτους που προχώρησαν φυτεύοντας τα δικά τους βότανα, μυρωδικά, λαχανικά, φρούτα ακόμη και εδώδιμα λουλούδια. 

Κάπου στο Αλεποχώρι έφτιαξε το δικό του παράδεισο, ένα μποστάνι, ένα περιβόλι με ολόφρεσκα ανάλογα με την εποχή υλικά για τα πιάτα που ετοιμάζει ο ίδιος και οι βοηθοί του στην κουζίνα του βραβευμένου με αστέρι Michelin Εστιατορίου.

Τι να το κάνεις να έχει το εστιατόριο σου θέα την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το λόφο του Φιλοπάππου μαζί, αν το φαγητό που σερβίρεις δεν είναι του ύψους που αντιστοιχεί σε αυτή τη συγκλονιστική θέα;

Αυτό το κατάλαβε εγκαίρως ο -επιπλέον -Σεμνότατος σεφ και καλλιεργεί πιά όλα όσα του χρειάζονται για να παρουσιάζει τις γαστρονομικές του προτάσεις όπως εκείνος ονειρεύεται.

Πως θα σας φαινόταν αν όλα τα εστιατόρια μικρά και μεγάλα ακολουθούσαν αυτή την τακτική;

Όταν βγαίνεις έξω για φαγητό είναι απόλαυση να γνωρίζεις πως ότι τρως προέρχεται από την εύφορη γη μας, δεν εμπεριέχει άγνωστης προέλευσης λιπάσματα, είναι υγιεινό και ασφαλώς τελικά πιο νόστιμο.

Αυτό που θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες είναι η χαρά στα πρόσωπα των σεφ την ώρα που μαζεύουν τα μαρουλάκια, τα μπρόκολα, τις ρέβες και τα παντζάρια τους αλλά και πανέμορφους πανσέδες όλων των χρωμάτων, ενώ παράλληλα στολίζουν με μοναδικό τρόπο τις δημιουργίες της κουζίνας τους.


 
Συγχαρητήρια αξίζουν στον σεφ Ανάσταση Μάντη που γίνεται πρωτοπόρος μιας τάσης τόσο μα τόσο χρήσιμης για την υγεία και την απόλαυση ενός γαστρονομικού μενού.

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ