Top 5 διεθνείς κουζίνες της Αθήνας: Από την Βραζιλία ως την Αιθιοπία & τη Ρωσία ως την Ταϊλάνδη (φώτο)

Ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα του κόσμου

Ταξιδεύοντας στις γεύσεις του κόσμου χωρίς να φύγουμε από την πρωτεύουσα. Το πάθος μας για καινούργιες κουλτούρες, πολιτισμούς και γαστρονομία μας οδήγησε στο τραπέζι εκείνων που πρεσβεύουν πραγματικά τις γεύσεις από τις μακρινές πατρίδες, σε μια ανεπανάληπτη περιήγηση στα μυστικά της παγκόσμιας κουζίνας

Tamarind – Ταϊλανδέζικη κουζίνα

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο

Ο κόκκινος Ταμάρινθος επέστρεψε δυναμικά στην πιο τροπική γωνιά του Μεταξουργείου και μας μεταφέρει απευθείας σε κάποιο νησί της Ταϊλάνδης. Το εξαιρετικό ντεκόρ του εστιατορίου, οι παραδοσιακές συνταγές στο μενού και η αυθεντική Ταϊλανδέζικη φιλοξενία κάνουν τη χώρα των χιλίων χαμόγελων να βρίσκεται πιο κοντά από ότι θα φανταζόμασταν.

Με Ελληνο-Ταϊλανδό Σεφ στο τιμόνι της κουζίνας, όλες οι γεύσεις του Σιάμ παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις, σε αντίθεση με πολλά άλλα φιλο-ασιάτικα εστιατόρια της πόλης που τις τροποποιούν σε πιο Ευρωπαϊκά πρότυπα. Μπαχαρικά, πικάντικες σάλτσες, τροπικά λαχανικά και τα καλύτερα κρέατα και θαλασσινά γίνονται οι ξεναγοί μας στην παράδοση και την ιστορία του πιο εντυπωσιακού βασιλείου του κόσμου μας.

Μπόνους οι εξαιρετικές μουσικές επιλογές από κινηματογραφικές ταινίες που συνοδεύουν το δείπνο μας ανεβάζοντας τη γευστική εμπειρία σε παραδεισένια επίπεδα και ο κατάλογος των κοκτέιλ που μας υπόσχεται καλοκαίρι 365 ημέρες το χρόνο.

http://www.tamarindathens.gr/

Βαλεντίνα – Ρώσικη κουζίνα

Λυκούργου 235 – Καλλιθέα

Ομολογουμένως το καλύτερο Ρώσικο εστιατόριο της πόλης! Δεν το πιάνει το μάτι σου, χωμένο σε μια γειτονίτσα, μοιάζει σε πρώτη όψη με καφενείο, και εξακολουθεί να δίνει αυτήν την εντύπωση αν αγνοήσεις τις μπαμπούσκες που αποτελούν μέρος της λιτής διακόσμησης του χώρου.

Όταν όμως σερβιριστεί η πρώτη πιατέλα στρογγανόφ στο τραπέζι, η πιο αυθεντική ρώσικη σαλάτα, τα χειροποίητα ζυμαρικά πιλμένι και τα αχνιστά σασλίκ από κοτόπουλο και χοιρινό, θα αρχίσεις να ονειρεύεσαι τις λευκές νύχτες της Αγίας Πετρούπολης.

Οι γεύσεις αλλά και οι πολύ χαμηλές τιμές είναι ο λόγος που θα ξανάρθεις στο εστιατόριο της Βαλεντίνας και που μάλλον θα βάλεις την πρώην Σοβιετική ένωση στόχο για το επόμενο ταξίδι σου.

Μπόνους ο συνδυασμός του δείπνου με αυθεντική παγωμένη βότκα για να αφεθούμε στα μυστικά και τα παράλογα των γεύσεων που μας ξεσηκώνουν!

https://www.facebook.com/BalentinaRestaurant/

El Catrin – Μεξικάνικη κουζίνα

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Η νέα άφιξη στη Γλυφάδα εξελίχθηκε γρήγορα σε ανάρπαστο στέκι για τους λάτρεις της Μεξικάνικης κουζίνας. Με φόντο το υπέροχο ντεκόρ του εστιατορίου, εστιασμένο στην αστική κουλτούρα με γκράφιτι και νέον επιγραφές, ένα γευστικό ταξίδι στην Κεντρική Αμερική ξεκινά από τα Νότια προάστια. Εδώ τρώμε Para Compartir, δηλαδή με την παρέα μας, πολλές επιλογές σε αγαπημένα πιάτα, όπως γευστικά τάκος, εκρηκτικά μπουρίτος και θεσπέσια Τσιμιτσάνγκας.

Για τους … μονοφαγάδες υπάρχει φυσικά η επιλογή των Platos Principales αλλά και φαχίτας και χάμπουργκερ φτιαγμένα με λάτιν μεράκι. Τις Τρίτες έχει Tacos Tuesday όπου απολαμβάνουμε σπέσιαλ τιμές στα αγαπημένα μας tacos και ποτά.

Μπόνους η εξαιρετική παγωμένη Μαργαρίτα και η Μεξικάνικη σαγκρία όπως και το υπέροχο παρεϊστικο κλίμα του εστιατορίου που μας θυμίζει καλοκαιρινές βραδιές με άρωμα Καραϊβικής. όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το travel stories.gr

https://elcatrin.gr/

Lalibela – Αιθιοπική κουζίνα

Νάξου 26-28, Κυψέλη

Ένα εστιατόριο που μοιάζει με ινκόγκνιτο στέκι στην πιο πολυπολιτισμική γειτονιά της Αθήνας. Με περισσότερα από δεκαοκτώ χρόνια λειτουργίας, το απλό ντεκορ με στοιχεία της αιθιοπικής παράδοσης στους τοίχους μας μεταφέρει νοερά και γευστικά σε κάποιο δρόμο της Αντίς Αμπέμπα. Το μενού με αυθεντικές συνταγές της “χώρας των ηλιοκαμένων”, όπως αναφέρεται στον Ηρόδοτο, απαρτίζεται από παραδοσιακά πιάτα με κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί, μαγειρεμένα με πικάντικα καρυκεύματα και βούτυρο, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές με ρεβύθια, φάβα και λαχανικά.

Την καλύτερη λύση για να ανακαλύψουμε ποιο είναι τελικά το αγαπημένο μας πιάτο της “Λαλιμπέλα” μας τη δίνει το ίδιο το κατάστημα κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα. Σχεδόν όλα τα πιάτα του μενού ετοιμάζονται σε μπουφέ ώστε να τα δοκιμάσουμε όλα και να τα απολαύσουμε όπως οι ντόπιοι με τη βοήθεια της ιντζέρα, που είναι η παραδοσιακή πίτα που χρησιμοποιούν αντί για μαχαιροπίρουνα.

Μπόνους ο αυθεντικός μυρωδάτος αιθιοπικός καφές στο τέλος του φαγητού που μας ξεσηκώνει από το καβούρδισμα των κόκκων, γεμίζοντας το μαγαζί με μεθυστικές νότες, όπως και τα χορευτικά διαλείμματα με μουσική και χορογραφίες από την Αιθιοπία που θα μας μεταφέρουν μαγικά στην καρδιά της Mama Africa! 

https://www.lalibelarestaurant.gr/

Maracana Grill– Βραζιλιάνικη κουζίνα

Κολοκοτρώνη 55, από Θησέως 296, Καλλιθέα

Αντέχεις να φας όσο αντέχεις; στο Μαρακανά θα αντέξεις! Ίσως μάλιστα να ανταγωνιστείς τους φίλους σου καθώς περνούν από το τραπέζι δέκα σούβλες με τα καλύτερα κρέατα της Βραζιλίας. Με πολλές διαφορετικές γεύσεις, τρόπους μαγειρέματος, μαριναρίσματα και προτάσεις συνοδευτικών, στο Μαρακανά χτυπάει η ψυχή της Λατινικής Αμερικής.

Εκτός από παιχνιδιάρικη διάθεση και ένα τοίχο αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο, εδώ μπορείς να συναντήσεις και μερικές από τις ωραιότερες γυναικείες παρουσίες της Αθήνας να λικνίζονται στους ρυθμούς της σάμπα και να πιστέψεις ότι ο δρόμος μπροστά σου δεν είναι η Θησέως αλλά κάποια λεωφόρος του Ρίο Ντε Τζανέιρο!

Μπόνους τα αυθεντικά βραζιλιάνικα γλυκά, ο καφές αλλά και οι κανάτες με caipirinha οι οποίες υπόσχονται ότι θα μας ταξιδέψουν μέχρι την Copacabana!

http://www.maracanagrill.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ