Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Υπέροχη κρέμα καρύδας με καραμελωμένες μπανάνες!

Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό αυτό με βερίκοκα, σφικτά ροδάκινα ή πεπόνι, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες που θα καραμελώσουμε με τον ίδιο τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 4 ώριμες αλλά σφικτές μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκουμε σε στρογγυλά κεσεδάκια, στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα καρύδας (θα το βρούμε σε χάρτινες ή μεταλλικές συσκευασίες, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ασιατικά παντοπωλεία), καλά ανακατεμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη και αποξηραμένη καρύδα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1 Καραμελωμένες μπανάνες: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάζω τις φέτες μπανάνας, όσο γίνεται σε μονή στρώση. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και τις αφήνω να ψηθούν για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψω. Τις γυρίζω μία-μία με ένα πιρούνι και τις αφήνω να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να σιροπιάσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αν δεν έχω μεγάλο τηγάνι, μπορώ να καραμελώσω τις μπανάνες σε δύο δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • ΒΗΜΑ 2 Κρέμα καρύδας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το μασκαρπόνε, το γάλα καρύδας και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτω την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύω και πάλι.
  • ΒΗΜΑ 3  Κρατάω κατά μέρος 16 φετούλες καραμελωμένης μπανάνας και προσθέτω τις υπόλοιπες στο μείγμα του μασκαρπόνε. Ανακατεύω προσεκτικά, ώστε να μην κομματιαστούν.
  • ΒΗΜΑ 4 Μοιράζω την κρέμα σε μπολάκια και ισιώνω την επιφάνεια. Στολίζω με τις φέτες καραμελωμένης μπανάνας που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.

 

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ