Το egg αλλάζει - Ομιλία Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σταύρου Ιωάννου

Το νέο, αναβαθμισμένο, πλαίσιο λειτουργίας του Προγράμματος egg - enter•grοw•go και το ευρύ πλέγμα δράσεων και υπηρεσιών που παρέχει για την επιτάχυνση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας παρουσίασαν σήμερα η Eurobank και το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, που σχεδίασαν και υλοποιούν το Πρόγραμμα από το 2013.

Το Πρόγραμμα egg, διανύοντας τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του και έχοντας εξελιχθεί στο πλέον ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης νέων επιχειρηματικών προσπαθειών στην Ελλάδα, περνά σε νέα φάση.

Απευθυνόμενο σε καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν ένα επιχειρηματικό πλάνο που επιτρέπει επενδυτική ανάπτυξη αλλά και εμπορική δραστηριοποίηση, το egg απαντά στις νέες προκλήσεις και ανάγκες μέσα από τις δύο διακριτές και συμπληρωματικές πλατφόρμες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας:
την Πλατφόρμα “Start-Up”, που απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες ή νεοφυείς εταιρείες (μέχρι 3 ετών) με πρώιμες επιχειρηματικές ιδέες, στις οποίες παρέχεται πολυεπίπεδη υποστήριξη μέσω των παροχών του Προγράμματος, ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικής τους ιδέας στα αρχικά τους βήματα.

Τη νέα Πλατφόρμα “Scale-Up”, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιτάχυνσης της προϊοντικής ανάπτυξης και απευθύνεται σε πιο ώριμα start-ups. Η νέα πλατφόρμα παρέχει μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, να στοχεύσουν στην κατάλληλη πελατειακή βάση και να επιταχύνουν την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχουν, αποσκοπώντας στην επιχειρηματική επιτυχία και βιωσιμότητα με επέκταση πωλήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική για την επόμενη ημέρα του egg, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «Η απόφαση της Eurobank να επενδύσει στο egg, όλα αυτά τα χρόνια, 12 εκατομμύρια ευρώ σε νέες, καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις, έφερε θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα με κοινωνικό πρόσημο. Στις νέες προκλήσεις προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά.

Στο επίκεντρο είναι η νέα επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτως του ηλικιακού προφίλ των επιχειρηματιών, τους οποίους θα στηρίξουμε προκειμένου να εξελίξουν την εταιρεία τους, εξασφαλίζοντας γρήγορη αύξηση επενδύσεων και πωλήσεων, βιωσιμότητα και επέκταση εντός και εκτός συνόρων». 

Ο ρόλος της Τράπεζας, στη νέα αυτή φάση, σημείωσε ο κ. Στ. Ιωάννου, είναι «να βοηθήσουμε τις νέες επιχειρήσεις να μετατρέψουν, με μεθοδικό τρόπο, ιδέες σε επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν επαρκή χρηματοδότηση για να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα. Παράλληλα, προσαρμοζόμαστε σε ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και επενδύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων οικοσυστημάτων, ανοίγοντας νέες αγορές».

Στις αλλαγές που προωθούνται στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του egg - enter•grοw•go αναφέρθηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, που παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, και Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer, Corallia, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλέγμα συμβουλευτικής υποστήριξης.
Η Διευθύντρια του egg, κα Ρούλα Μπαχταλιά, ανέλυσε το νέο πλαίσιο λειτουργίας του egg υπογραμμίζοντας πως στον επιταχυντή του egg οι ευέλικτες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες βρήκαν τον κατάλληλο συνεργάτη για να ισχυροποιήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα έχοντας πρόσβαση σε υποστήριξη από το Α μέχρι το Ω της επιχειρηματικής τους πορείας. 

Την προσωπική εμπειρία τους από το egg, τα οφέλη και την προοπτική που κέρδισαν συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι δύο πολλά υποσχόμενων εταιρειών του egg, οι οποίες ήδη επεκτείνουν τη δράση τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για την κα Μαριάνθη Φραγκοπούλου, CEO της εταιρείας HERADO, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ακτινοπροστασίας και έχει ήδη υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με την NASA για το πρόγραμμα Orion και την ιστορική του αποστολή στη Σελήνη, και τον κ. Παύλο Λινό, CEO της εταιρείας Exit Bee, που δραστηριοποιείται στο χώρο της online διαφήμισης και επαναπροσδιορίζει τα όρια του display advertising. Η Exit Bee, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξωστρέφειας του egg, ξεκίνησε ήδη τη δράση της στην αγορά του Καναδά.

Δεδομένης της κρίσιμης σημασίας που έχει η χρηματοδότηση μιας επιχείρησης, στο πλαίσιο της νέας πλατφόρμας Scale-Up, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων, οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση και σε μια ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση από την Eurobank με δάνεια κεφαλαίου κίνησης αλλά και μακροπρόθεσμα δάνεια, νέες χρηματοδοτικές οδούς, όπως το Crowd Equity Funding μέσω της Eurobank Equities με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, πρόσβαση σε μικροπιστώσεις.

Παράλληλα, η Eurobank συμμετέχει ως ιδιώτης επενδυτής σε τρία (3) Funds το Big Pi, το Uni.fund και το Velocity Partners, τα οποία υποστηρίζονται από το Equifund, την επενδυτική πλατφόρμα που χρηματοδοτείται με κεφάλαια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund – EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank – EIB), με συμμετοχή και άλλων ιδιωτών επενδυτών).

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην Πλατφόρμα Start-Up είναι ήδη σε εξέλιξη με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στην Πλατφόρμα Scale-Up θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2019 και η αξιολόγηση τους θα γίνεται σταδιακά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες και στη νέα ιστοσελίδα του egg - enter•grοw•go.

Ομιλία  Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σταύρου Ιωάννου

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,
Αγαπητοί συνεργάτες μας, 
Αγαπητά μέλη των ομάδων του egg,
Κυρίες και κύριοι,
Καλημέρα και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Σήμερα, δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που θα μιλήσουμε για το egg. Οι περισσότεροι γνωρίζετε τι είναι, πως δημιουργήθηκε το 2013, πως λειτουργεί και πως εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.
Το egg - enter•grow•go πέτυχε, όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη, ουσιαστική και συγκροτημένη πρωτοβουλία υποστήριξης της νεανικής, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στα χρόνια της κρίσης. Πέτυχε γιατί ταυτίστηκε με αυτήν. Είναι σήμερα ένα οικοσύστημα, πρότυπο για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αναγνωρίσιμο στο εξωτερικό, με ισχυρή διεθνή δικτύωση και έχει προβεί σε συμμαχίες και συνεργασίες.
Σήμερα, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το στοίχημα που βάλαμε, η Eurobank με τη συνδρομή του Corallia, υιοθετώντας αυτή την πρωτοβουλία, σε μια περίοδο που δεν αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα η υποστήριξη των νέων που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο επιχειρείν, αποδείχθηκε μια απόλυτα ορθή επιλογή.

Η απόφαση της Τράπεζας να επενδύσει στο egg 12 εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, σε νέες, καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις, έφερε θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα με κοινωνικό πρόσημο. Το egg βοήθησε πολλούς νέους ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα και να κυνηγήσουν τα σχέδιά τους σε μια δύσκολη περίοδο, στην εποχή της μεγάλης διαρροής ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό.
Η επένδυσή μας στο egg και η μετεξέλιξή του, για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα, είναι μέρος της ολιστικής και σύγχρονης προσέγγισης με την οποία η Eurobank στηρίζει την υγιή, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια.

Η απόφασή μας να δράσουμε εγκαίρως και να θέσουμε σε λειτουργία ένα φιλόδοξο σχέδιο όπως το egg, δημιούργησε μια πολύ καλή «μαγιά» 100 νέων επιχειρήσεων, οι οποίες επιβίωσαν, ξεχώρισαν, εξελίχθηκαν σε εταιρείες με νομική μορφή και αναπτύσσονται, διαθέτοντας πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτό τους επιτρέπει να βλέπουν με αισιοδοξία σήμερα την ανάπτυξή τους, εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Κυρίες και κύριοι,
Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί διορατικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Η ψηφιακή επανάσταση «σβήνει» τις πρακτικές πολλών δεκαετιών. Από την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής σε παραδοσιακούς κλάδους, όπως η γεωργία και η ναυτιλία, μέχρι το Fintech, οι εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain στις συναλλαγές και το εμπόριο, η εξατομικευμένη ιατρική, και πολλά άλλα, κάνουν προφανές πως είμαστε στον προθάλαμο ενός ριζικού μετασχηματισμού στην παγκόσμια οικονομία.

Το επιχειρείν διαχρονικά, και ιδιαίτερα σήμερα, κρύβει μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες ευκαιρίες.

“Challenge accepted” λοιπόν!

Σήμερα προχωράμε στην επόμενη μέρα του egg.
Αυτό είναι το νέο μεγάλο στοίχημα για την Eurobank. 
Φέρνουμε σε πρώτο πλάνο την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών που «έσπασαν» ήδη το αυγό και κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως εταιρείες. Για τo egg, βασικό κριτήριο είναι οι νέες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του ηλικιακού προφίλ των επιχειρηματιών, να έχουν ένα σωστό και ώριμο business plan που να μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορη αύξηση επενδύσεων και πωλήσεων, βιωσιμότητα και επέκταση.

Στη νέα του φάση, το egg θα υλοποιείται μέσα από δύο διακριτές αλλά συμπληρωματικές πλατφόρμες:
την πλατφόρμα “Start-Up”, που απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες ή νεοφυείς εταιρείες με πρώιμες επιχειρηματικές ιδέες και η οποία εξακολουθεί να αποτελεί, το πολύτιμο «φυτώριο» νέων ιδεών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και 
την Πλατφόρμα “Scale-Up”, που αποκτά εκ των πραγμάτων μεγαλύτερη βαρύτητα και απευθύνεται σε πιο ώριμες, νέες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση και απαιτούν δικτύωση για να επιταχύνουν την προϊοντική τους ανάπτυξη και επέκταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο επιχειρηματικής ανάπτυξης και δικτύωσης, με μια σειρά υποστηρικτικών δράσεων και εργαλείων που θα διευκολύνουν τις νέες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια, να δικτυωθούν, να κτίσουν την κατάλληλη πελατειακή βάση και να επισπεύσουν την επιχειρηματική τους επιτυχία.
Στόχος μας είναι το Πρόγραμμα να γίνει ο φυσικός χώρος για τις εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογικής αλλά και εμπορικής ωριμότητας. Αλλά και για τους νέους επιχειρηματίες που αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και τεχνολογιών αιχμής, δραστηριοποιούμενοι σε κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Scale-Up, διαθέτοντας τεχνολογικό υπόβαθρο και μία πολλά υποσχόμενη εμπορική πρόταση, θα επωφεληθούν, μεταξύ άλλων από τη συστηματική παρακολούθηση και καθοδήγηση στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. 
Θα επωφεληθούν από την παροχή υποστήριξης σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, εστίασης στην αγορά-στόχο, προτεραιοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, και φυσικά από τη δυνατότητα χρηματοδότησης είτε μέσω δανειακών προγραμμάτων της Τράπεζας είτε μέσω επιλογών όπως πχ το Crowd Equity Funding και άλλων. Όλα αυτά πρόκειται να συνδυαστούν  με το «κύμα» επενδυτικών κεφαλαίων που είναι διαθέσιμα και μέσω κοινοτικών προγραμμάτων και κονδυλίων. Εκτιμάται ότι την προσεχή τριετία θα είναι διαθέσιμη μια δεξαμενή 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ, πανευρωπαϊκά, για επενδύσεις στη νέα, καινοτόμο επιχειρηματικότητα.
Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να εξηγήσουμε και να συζητήσουμε περαιτέρω τόσο για το πλέγμα υπηρεσιών που θα παρέχονται μέσω της πλατφόρμας Scale Up όσο και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Πάντως, πρόκειται για ένα πλήρες πορτφόλιο χρηματοδοτικών προϊόντων και ένα ευρύ πλέγμα συνεργασιών με αναγνωρισμένους ευρωπαϊκούς φορείς, που συνδυάζεται άριστα με ευκαιρίες για ισχυρή διεθνή δικτύωση και εξωστρέφεια, μέσω πολύ σημαντικών συμπράξεων και προσβάσεων που έχουμε ήδη αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με μεγάλα ξένα πανεπιστήμια και αναγνωρισμένα κέντρα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.
Το δίπολο αυτό, πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ασφαλής δικτύωση, είναι από τα σημαντικότερα οφέλη που θα αποκομίσει μια νέα επιχείρηση μέσω του egg, εξασφαλίζοντας:
Ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση σε δυνητικούς πελάτες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει.
Ανάπτυξη τεχνογνωσίας και επαφών με τη συμμετοχή σε ώριμα οικοσυστήματα καινοτομίας (clusters) σε τομείς Τουρισμού, Ενέργειας, Fintech, Logistics, κλάδους που αποτελούν για την Eurobank πυλώνες ισχυρής δυνητικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Αξιοποίηση αξιόλογων πρωτοβουλιών και δικτύων που υποστηρίζει η Eurobank για τη στήριξη της εξωστρέφειας και των εξαγωγών, όπως η διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Εxportgate, το διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade Club Alliance, το οποίο καλύπτει σήμερα περισσότερες από 50 χώρες με την υποστήριξη ισχυρών τραπεζικών ομίλων διεθνούς εμβέλειας.

Αν έπρεπε να συνοψίσω σε δύο φράσεις, ποιός είναι ο ρόλος μας, θα σας έλεγα: 
Μετατρέπουμε, με μεθοδικό τρόπο, ιδέες σε επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν επαρκή χρηματοδότηση για να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα.
Προσαρμοζόμαστε σε ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και επενδύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων οικοσυστημάτων , ανοίγοντας νέες αγορές.

Πρέπει να πω πως όλα αυτά τα χρόνια το egg ήταν ένα πολυεπίπεδο εγχείρημα που αγκάλιασε όλη η Τράπεζα ενώ δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τη σημαντική συμβολή όλων των άμεσα εμπλεκόμενων συνεργατών και ειδικότερα του Corallia και του κ. Βασίλη Μακιού που συμμετείχε εξ αρχής στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του egg. Επιτρέψτε μου όμως σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και όλες τις προσωπικότητες που μας τιμούν και μας συνδράμουν με την πολύτιμη εμπειρία τους ως Μέλη του Advisory Board του egg. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους κ.κ. Ευθύμιο Βιδάλη, Δημήτριο Βλαστό, Γεώργιο Δουκίδη, Νικόλαο Εμπέογλου, Μιχάλη Μπλέτσα, Ραφαήλ Μωυσή, Μαρία Μπουντρογιάννη, Γεώργιο Δαυίδ, Νέλλη Κάτσου και Μαρίνα Χατζοπούλου. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί και ο καθένας από αυτούς ένας μοναδικός πυλώνας γνώσης, θετικής σκέψης και δημιουργίας.

Κυρίες και κύριοι, 
Η νέα επιχειρηματικότητα εξωστρεφής και καινοτόμα, βρίσκεται ήδη εδώ.
Είναι ό,τι πιο φρέσκο διαθέτει σήμερα η χώρα.
Είναι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις που δεν στηρίζουν το μέλλον και τις προοπτικές τους σε κρατικοδίαιτες «ενέσεις», έχουν φιλοδοξίες, ανοιχτό μυαλό και αγορά τους είναι ο κόσμος όλος, έστω κι αν επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ.
Και είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί αυτή η νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας είναι ο πιο κρίσιμος και καθοριστικός ικανός παράγοντας για να δημιουργήσει σταδιακά ακόμη και προϋποθέσεις ενός «brain gain» που είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας. 

Είναι προφανές πως δεν μπορούμε, και δεν πρέπει, να «κλειδώσουμε» μια τέτοια δυναμική εντός συνόρων. Στο πεδίο αυτό γεννιούνται εξ΄ ορισμού επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που από το DNA τους απευθύνονται στις μεγάλες ξένες αγορές. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό επιχειρείν και τη χώρα. 
Ωστόσο, είναι προς όφελος όλων, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να εξασφαλίσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και κυρίως για την ανάπτυξη αυτής της γενιάς που εκκολάπτεται εδώ, ώστε να εξασφαλίζει πως ένα σημαντικό μερίδιο αυτής της επιτυχίας θα αποδοθεί στη χώρα και την οικονομία μας.

Έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα το ξαναπώ.
Εμείς στην Eurobank πιστεύουμε, επενδύουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Στηρίζουμε τους ικανούς, ταλαντούχους νέους, να επιχειρήσουν, να δοκιμαστούν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν, να χτίσουν το μέλλον τους και να κερδίσουν εντός και εκτός συνόρων.

Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζουμε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Το egg λοιπόν είναι το αποτέλεσμα, είναι το αποτύπωμα που έχει αφήσει αυτά τα έξι χρόνια.
Όσο μεγάλη κι αν είναι η δύναμη του λόγου, δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τα έργα. 
Γι’ αυτό θα δώσω το λόγο στους πρωταγωνιστές του egg.
Η Μαριάνθη Φραγκοπούλου από την εταιρεία HERADO, η οποία εξασφάλισε συνεργασία με την NASA για το προϊόν της που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι και 
ο Παύλος Λινός με την Exit Bee, εταιρεία που άνοιξε ήδη τα φτερά της για τις μεγάλες αγορές του Καναδά και των Η.Π.Α.

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας γιατί
το egg είστε εσείς!
To egg είναι κάθε Μαριάνθη και κάθε Παύλος, 
είναι ο καθένας από τους 730 νέους που ξεκίνησαν το επιχειρηματικό τους ταξίδι από εδώ.

You are the Champions!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ