Made in Greece η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου: Παράγει το ξακουστό Μελεκούνι της Ρόδου – Εμπειρία το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μέλισσας

Παράδοση, ποιότητα, ασφάλεια, σεβασμός στη φύση και τον άνθρωπο.

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την "Μελισσοκομική Δωδεκανήσου" με λίγες λέξεις, τότε αυτές θα ήταν οι ιδανικές. Γιατί είναι μία εταιρεία που έχει θέσει συγκεκριμένες αξίες από το πρώτο έτος ίδρυσής της, το 1999 και μέχρι σήμερα τις διατηρεί ακέραιες.

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων μέλισσας στα Δωδεκάνησα. Ιδρυτές είναι ο Νικόλαος Μελισσουργός και ο Νικόλαος Ρέτσας και οι δύο τους τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα,  το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

Η εταιρεία σήμερα στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους χώρους 3000 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. στην Παστίδα της Ρόδου και συνεργάζεται με περισσότερους από 70 μελισσοκόμους από τα νησιά της περιοχής.

Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, του παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου. Ουσιαστικά είναι η μόνη εταιρεία που παράγει αυτό το παραδοσιακό γλυκό που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους. Ένα υγιεινό γλύκισμα που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση του αλλά και για την υψηλή διατροφική του αξία.

Το εκλεκτό θυμαρίσιο μέλι που παράγεται από τα νησιά της Δωδεκανήσου και το φυσικό σουσάμι είναι τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του μελεκουνιού και σε αυτά προστίθενται ολόκληρα αμύγδαλα, ξυσμένο πορτοκάλι-περγαμόντο και διάφορα μπαχαρικά ανάλογα με την περιοχή. Το αποτέλεσμα για όσους το έχετε δοκιμάσει γνωρίζετε ότι είναι μοναδικό!

Η εταιρεία όμως εκτός από την παραγωγή του μελεκουνιού δραστηριοποιείται και στην παραγωγή άλλων γλυκισμάτων με βάση το μέλι, όπως μπάρες μελιού, βασιλικό πολτό, λουκούμια, καραμέλες, μαντολάτα, παστέλια, καλλυντικά, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην υποστήριξη μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Επίσης, η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο, Μουσείο Μέλισσας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών στις διαφανείς κυψέλες παρατήρησης, την παράδοση και την ιστορία της Μελισσοκομίας στη Ρόδο, πώς παίρνουμε το μέλι (από τη μέλισσα στο τραπέζι μας). Αποκτούν σημαντικές γνώσεις για τη μέλισσα και τα πολύτιμα προϊόντα της: μέλι, γύρη, κερί, πρόπολη και τον βασιλικό πολτό.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ