4 ετών μικρούλης με σύνδρομο Down φροντίζει, ταΐζει τα τρία ανάπηρα αδερφάκια του - Συγκίνηση στο διαδίκτυο (φώτο- βίντεο)

Ένας μικρός ήρωας

Μπορεί ακόμα να μην έχει μάθει να μιλάει αγγλικά αλλά αυτό το αξιολάτρευτο αγόρι με σύνδρομο Down, είναι ένας πολύτιμος βοηθός για την οικογένεια του . Ο τετράχρονος Simon Clark, από τη Βουλγαρία, υιοθετήθηκε από μία οικογένεια με 3 παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αμερική.

Οι θετοί του γονείς ο Jeremy και η Nicole λένε ότι ο Simon είναι ήδη πολύτιμο και αναντικατάστατο μέλος της οικογένειας τους αφού τους βοηθάει να φροντίζουν τα άλλα τρία παιδιά τους, στο σπίτι τους στην λίμνη Salt. Ο Simon, ταΐζει και ντύνει τον εξάχρονο αδερφό του Άλεξ , ο οποίος επίσης πάσχει από σύνδρομο Down και  και τα άλλα δύο αδέλφια του, τον 5χρονο David και τον 6χρονο Jon, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. 

Οι γονείς του έχουν βιντεοσκοπήσει τις πολυάριθμες δουλειές που κάνει ο Simon, που τρέχει γύρω- γύρω στο σπίτι, προσπαθώντας να βοηθήσει σε όλα , όπως μπορεί. Ο Simon ταΐζει τα αδέρφια του με το κουτάλι και μερικές φορές κλέβει και καμιά κουταλιά για τον εαυτό του.Επίσης βοηθά τους γονείς του να πλύνουν τα πιάτα και σηκώνει τα δύο αδέρφια του με εγκεφαλική παράλυση από το κρεββάτι αφού δεν μπορούν μόνα τους.



 

Παρόλο που ο Σίμων βοηθά πολύ στις δουλειές του σπιτιού οι γονείς του λένε ότι περνά τον περισσότερο χρόνο του παίζοντας με τα αδέρφια του στον κήπο και στο σαλόνι. . Ο Τζέρεμι, καθηγητής φυσικής αγωγής με εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, δήλωσε ότι ο Simon, ο οποίος αρχικά ονομαζόταν Zadock, είναι το τέταρτο παιδί που υιοθέτησαν από τη Βουλγαρία, αναφέρει η Metro.

“Ο Simon λατρεύει να παίζει με τους αδελφούς του και είναι πολύ στοργικός μαζί τους. “Ο Jeremy και η Nicole ήθελαν πάντα να υιοθετήσουν παιδιά και να μεγαλώσουν έτσι την οικογένειά τους.“Ο Simon αγαπά τους ανθρώπους. Ενώ δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει αγγλικά, είναι ο πιο ομιλητικός από τα παιδιά μας.”, λένε.

Το να μεγαλώνεις τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες απαιτεί πολλή δουλειά. Όμως οι νέοι γονείς λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τέσσερις γλυκές φωνούλες μέσα στο σπίτι τους.

“Μπορεί να χρειάζομαι μισή ώρα μόνο για να τους ξυπνήσω και να πλύνω τα δόντια τους, όμως δεν θα άλλαζα με τίποτα τη ζωή που ζούμε τώρα.”Ευτυχώς η σύζυγός μου, η οποία ήταν νοσοκόμα για 10 χρόνια, εγκατέλειψε τη δουλειά της για να μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά μας," λέει ο Jeremy.

Παρά τις δυσκολίες, ο Jeremy λέει ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες τους δίνουν τεράστια αγάπη και χαρά.

“Η φροντίδα αυτών των παιδιών είναι μια μοναδική εμπειρία. Είναι πάντα ενθουσιασμένα και γεμάτα χαρά και είναι ευχαριστημένα με πράγματα που άλλα παιδιά μπορεί να θεωρούν δεδομένα, "συμπληρώνει

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ