Το eirinika βγήκε στον Ανοιξιάτικο ήλιο και φωτογράφισε το συγκλονιστικό ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Από την εποχή του ελληνικού σινεμά ή βόλτα μέχρι το Σούνιο ήταν η δημοφιλέστερη και παραμένει.

Μόλις σκάσει μύτη η άνοιξη, οι παρέες σκέφτονται αυτό το μοναδικό route από την παραλιακή που οδηγεί στο άκρο της Αττικής.

Eκεί περιμένει o πανέμορφος ναός του Ποσειδώνα η φύση γύρω και η θέα προς το Αιγαίο πέλαγος είναι συγκλονιστική, ενώ το περίφημο ηλιοβασίλεμα χιλιόφωτογραφημένο κάνει το γύρο του κόσμου με selfeis τουριστών και μη.

Tο eirinika είχε χτες ανταποκριτές στο μεγαλοπρεπή και φωτογενή ναό του Ποσειδώνα τις οποίες και δημοσιεύουμε σήμερα ευχαριστώντας τον Γιώργο Β., την Ιόλη Β Και όλη την καλή παρέα των νέων παιδιών που μας έστειλαν αυτές τις υπέροχες φωτό και τα βίντεο.

 Το ακρωτήρι του Σουνίου αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το νότιο όριο της επικράτειας της πόλης- κράτους των Αθηνών. Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος.

Το ιερό περιελάμβανε ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης. Ο κυριότερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Πρόκειται για ένα ναό δωρικού ρυθμού και είναι ο μόνος ναός που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα. Βρίσκεται σε ύψος 73 μέτρων από τη θάλασσα.

Ο δεύτερος σε σπουδαιότητα ναός ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, τη θεά της σοφίας και τη θεά από την οποία πήρε την ονομασία της η πόλη. Στον υπαίθριο χώρο του ιερού ήταν στημένα αγάλματα, αφιερώματα της πόλης ή επιφανών Αθηναίων προς τους θεούς. Ένα από αυτά είναι γνωστό ως ο «Κούρος του Σουνίου» και εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατά την αρχαιότητα οι ναοί και τα αγάλματα δεν ήταν ολόλευκα, ήταν διακοσμημένα με χρώματα.

Τα χρόνια που πρωταγωνίστησε ο Περικλής στην πολιτική ζωή της Αθήνας, από το 461 έως το 429 π.Χ., είναι γνωστά ως «ο χρυσός αιώνας του Περικλή»- «αιώνας» που διαρκεί στην πραγματικότητα μόνο τριάντα χρόνια!

Με πρωτοβουλία του Περικλή ανοικοδομούνται οι ιεροί ναοί της Ακροπόλεως και του Σουνίου. Οι ναοί που βλέπουμε σήμερα στην Ακρόπολη και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο ανεγέρθηκαν στα πλαίσια του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή.

Ο ναός του Ποσειδώνα που βλέπουμε σήμερα αποπερατώθηκε σαράντα περίπου χρόνια μετά τη δεύτερη περσική εισβολή, δηλαδή γύρω στο 440 π.Χ.

*Ευχαριστούμε τον Γιώργο Β. για το υπέροχο φωτορεπορτάζ του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ