Αθήρι: Εκλεπτυσμένες γεύσεις στο παλιό νεοκλασικό της Πλαταιών με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Καρδάση

Το φαγητό στο «Αθήρι» είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Αν και ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης δεν πολυδιαφημίζεται, δεν θα τον δεις να «παίζει» και να φωτογραφίζεται στα sites, έχει κατορθώσει με την ποιότητα στο φαγητό του, τις αληθινά καλές γεύσεις και τις βραβεύσεις που έχει λάβει να είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στον ελληνικό γαστρονομικού χάρτη.

Με το πρώτο εστιατόριο να τοποθετείται στον Κορυδαλλό το 2004, ο Αλέξανδρος ένιωσε ότι έπρεπε να δώσει μία άλλη πνοή στις δημιουργίες του και το 2007 μεταφέρεται στον στον Κεραµεικό, στο παλιό νεοκλασικό σπίτι της Πλαταιών µε την καταπράσινη αυλή.  Παρ' ότι τότε ο δρόμος αυτός δεν ήταν και τόσο φωτεινός, σήμερα έχει αποκτήσει άλλη δυναμική και αποτελεί έναν από τους πλέον επισκέψιμους δρόμους για νέες ανακαλύψεις σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου «Αθήρι» βασίζεται στη δηµιουργικότητα που συνδυάζει την ελληνική/µεσογειακή παράδοση µε την σύγχρονη εξέλιξη και προοπτική. Η κουζίνα του Αλέξανδρου Καρδάση, η συνεχής αναζήτηση και φροντίδα στην επιλογή των πρώτων υλών και του ελληνικού αµπελώνα, η ιδιαίτερη ατµόσφαιρα του χώρου και η διακριτική εξυπηρέτηση είναι οι σταθερές αξίες, που «παντρεύονται» ιδανικά µε την συνεχή ανανέωση, την όρεξη και το μεράκι.

Τόσο οι γεύσεις όσο και ο ατμοσφαιρικός του χώρος είναι ικανά να σε κάνουν να απολαύσεις το γεύμα σου σε αυτό το εστιατόριο τόσο που θα σου είναι αδύνατο να μην το επισκεφθείς ξανά.

Οι βραβεύσεις που έχει λάβει το εστιατόριο αυτό επισφραγίζουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τόσο από πλευράς γεύσεων όσο και εξυπηρέτησης. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές βραβεύσεις είναι το βραβείο Bib Gourmand (σχέσης ποιότητας-τιμής) που έλαβε από τον οδηγό Michelin. Η πιο πρόσφατη βράβευση ήταν στα Best Restaurants Awards 2019, όπου έλαβε το Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας.

Όσο για το µενού αυτό αλλάζει συχνά, ανάλογα µε την εποχικότητα αλλά και την εξέρευνηση νέων προϊόντων σε συνδυασμόµό µε τη συνεχή έµπνευση και δηµιουργικότητα του Αλέξανδρου Καρδάση. Στο «Αθήρι» θα ανακαλύψετε επίσης σπάνιες γηγενείς ποικιλίες κρασιών, νέους παραγωγούς, αλλά και διαχρονικές αξίες από τον ελληνικό αµπελώνα. Η λίστα ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία µε το μενού, είναι περιορισµένης έκτασης, αλλάζει όµως συχνά, ακολουθώντας και εναλλάσσοντας τις νέες ανακαλύψεις του σεφ και της ομάδας του.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ