Καλημέρα κόσμε: Είμαι η γηραιότερη γυναίκα - 116 ετών και τι να κάνω; - Ξυπνώ στις 6 τρώω ψάρι & λαχανικά (φώτο)

Και... σήμερα θα φάω 100 σοκολατάκια....

Μια Γιαπωνέζα 116 ετών που της αρέσει να παίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι "Othello" αναγνωρίστηκε ως η "γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο", από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η  Κέιν Τανάκα, αναγνωρίστηκε σε τελετή το Σάββατο στο γηροκομείο όπου ζει στην Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903 και ήταν το 7ο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Παντρεύτηκε τον Χιντέο Τανάκα το 1922 λίγες μέρες αφότου έκλεισε τα 19.

Όπως αναφέρει το Γκίνες, παρόλο που η Κέιν και ο Χιντέο δεν γνωρίζονταν πριν παντρευτούν (κάτι που δεν ήταν ασυνήθιστο στην Ιαπωνία εκείνη την εποχή), αγάπησαν πολύ ο ένας τον άλλο και έκαναν 4 παιδιά ενώ υιοθέτησαν ακόμη ένα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του τίτλου της "γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο", έδωσαν στην Κέιν ένα κουτί με σοκολατάκια και αμέσως άρχισε να τα τρώει. Όταν την ρώτησαν "πόσα σοκολατάκια θα φάει σήμερα" , απάντησε "100"


 

Καθημερινά ξυπνά στις 6 το πρωί και της αρέσει πολύ για μελετά μαθηματικά. Το προηγούμενο ρεκόρ στην Ιαπωνία κατείχε η Τσίγιο Μιγιάκο, που πέθανε τον Ιούλιο σε ηλικία 117 ετών.

Οι Ιάπωνες τείνουν στην μακροζωία και κυριαρχούν στην λίστα των πιο ηλικιωμένων. Αν και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών συμβάλει στην αύξηση της παχυσαρκίας, εξακολουθεί να είναι σχετικά σπάνια σε ένα έθνος του οποίου η μαγειρική παράδοση επικεντρώνεται σε ψάρια, ρύζι, λαχανικά και άλλα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Η ηλικία είναι επίσης σεβαστή στην Ιαπωνία , όπου οι άνθρωποι παραμένουν ενεργοί στη ζωή ακόμα και αφότου κλείσουν τα 80, αναφέρει η Guardian. Σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες μία Γαλλίδα η Jeanne Louise Calment, καταγράφεται ως η γυναίκα που πέθανε στην μεγαλύτερη ηλικία . Πέθανε όταν ήταν 122 ετών.

Το βιβλίο Γκίνες λέει ότι ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο , είναι ακόμα υπό έρευνα μετά το θάνατο του Masazo Nonaka σε ηλικία 113 ετών τον Ιανουάριο. Ο Nonaka, ζούσε στο βορειότερο ιαπωνικό νησί το Hokkaido

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ