Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα; Πέντε τοπ στέκια για θαλασσινά - Γιατί τα "Κούλουμα" θέλουν γεύση (φώτο)

Για όσους περάσουν την Καθαρά Δευτέρα στο "κλεινόν άστυ"

Η κυρά.,.. Σαρακοστή αρχίζει με την Καθαρά Δευτέρα. Τα "κούλουμα" λοιπόν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι είναι τα θαλασσινά. Εμείς επιλέξαμε τα καλύτερα εστιατόρια με θαλασσινά  της Αττικής για να δώσετε στην Καθαρο -Δευτέρα σας ξεχωριστή γεύση....

Επιμέλεια Ειρήνη Πιτσόλη

Βαρούλκο

Υψηλή αισθητική στο χώρο και ξεχωριστά πιάτα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου να έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των απαιτητικών. Το μεσημέρι θα φας μεζέδες με ουζάκι (δίπλα στα κότερα και τα καϊκια θα είσαι άλλωστε, θα το τραβάει η όρεξή σου). Στο Μικρολίμανο ναι. Το βράδυ θα δοκιμάσεις haute cuisine και gourmet γεύσεις, που θα έχεις να λες για αυτές.Αξίζει να γνωρίζεις ότι σε κάθε τραπέζι τα ίδια πιάτα είναι διαμορφωμένα διαφορετικά.

Aκτή Κουμουνδούρου 52, τηλ.: 210 5228400

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Η πιο μοντέρνα και "light" εκδοχή του γνωστού ψαροεστιατορίοιυ "Παπαϊωάννου", έχει εξαπλωθεί σαν "γευστική επιδημία" σε όλη την Αττική και ... έχει φανατικούς θαυμαστές. Το μενού είναι κοινό σε όλλα τα μαγαζιά και στηρίζεται στην απόλυτη φρεσκάδα, με τα μικρόψαρα, τα όστρακα και τις γαριδοκαραβίδες σε πρώτο πλάνο. 

Λυκούργου 6 & Αγίας Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι, 2106749999 / 
Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα, 2109680651 /
Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 2107242717 / 
Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Νέα Ερυθραία, 2108070300

Ε/Γ "Ταξιδεύοντας"

Όσοι ξέρετε το "Πλοίο της αγάπης", ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και το "πλοίο της γεύσης". Ατμόσφαιρα και διακόσμηση εμπνευσμένη από ιστορίες θαλασσόλυκων και "βίρα τις άγκυρες" για ένα ταξίδι στην απόλαυση. Εξαιρετικά  , καλομαγειρεμένα πιάτα και πολύ φρέσκα υλικά είναι αυτά που κάνουν αυτό το μικρό μαγαζί στο Κερατσίνι, "σημείο αναφοράς" για τους απαιτητικούς λάτρεις των θαλασσινών.

Το σύνθημα των ιδιοκτητών είναι "τα αμέσως πιο φρέσκα ψάρια κολυμπάνε στη θάλασσα". Ανάμεσα στα πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν η γαριδομακαρονάδα, το μυδοπίλαφο, η  ζεστή σαλάτα με ψητά στρείδια και στρειδόχτενα που συνοδεύονται από σκορδοβούτυρο και μαϊντανό, η καβουροσαλάτα,

Οι "καπεταναίοι" του μαγαζιού θα σας υποδεχθούν με χαμόγελο και θα σας κάνουν να νιώσετε "σα στο σπίτι" σας .

 Πλάτωνος 72, Κερατσίνι

Τηλέφωνο 210 432 4368

"Μαργαρώ"

Η διάσημη πια "Μαργαρώ" έχει γράψει τη δική της ιστορία στην Πειραϊκή. Βρίσκεται δίπλα στη Σχολή Δοκίμων στο Χατζηκυριάκειο και οι θαυμαστές της είναι τόσο φανατικοί που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να γευθούν τα πιάτα της. Το πιο cult στέκι του Πειραιά λοιπόν, δεν απέκτησε τυχαία τη φήμη του.  Όταν δοκιμάσεις την κλασική του χωριάτικη με τις χοντροκομμένες ντομάτες και τις γαρίδες κατευθείαν από το τηγάνι, θα θυμηθείς κάτι καλοκαίρια στο χωριό και φυσικά, αν το έχεις δοκιμάσει ήδη μια φορά την συνταγή της επιτυχίας. Το να μην αλλάζεις τίποτα, δηλαδή.

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς 

Τηλέφωνο:  210 451 4226

"Ατλαντικός"

Το καλύτερο στέκι για ψάρι στου Ψυρρή. Η Δήμητρα πηγαίνει κάθε πρωί στη Βαρβάκειο με τα δυο της καρότσια και προμηθεύεται αθερίνες και κουτσομούρες. Εκτός από γαριδομακαρονάδες, πατατοσκορδαλέα, το μαγαζί διαθέτει και ψαροσάντουιτς 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την σούπα ταρτάρ.

Αυλητών 7, τηλ.: 210 9904220

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ