Παρίσι εβδομάδα μόδας: Chanel με πασαρέλα σε σαλέ μέσα στα χιόνια ενός ονειρικού χειμωνιάτικου σκηνικού (φωτό)

Εντυπωσίασαν τα μοντέλα στην πασαρέλα... 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε χθες πριν αρχίσει το ντεφιλέ της Chanel, το οποίο ήταν ένας φόρος τιμής στον Καρλ Λάγκερφελντ, στον μεγάλο σχεδιαστή που πέθανε πριν από δύο εβδομάδες αφού άφησε το αποτύπωμά του στον χώρο της μόδας επί δεκαετίες και στον γαλλικό οίκο μόδας του οποίου διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής επί 36 χρόνια.

Απέναντι στο καθήμενο κοινό κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, τα μοντέλα στάθηκαν όρθια, σιωπηρά, μέσα σε ένα σκηνικό χιονοδρομικού κέντρου στο οποίο θα παρουσιαστεί η νέα κολεξιόν.

Η τελευταία κολεξιόν της Chanel που υπογράφεται από τον Καρλ Λάγκερφελντ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρισινής Εβδομάδας Μόδας και ως συνήθως κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, ένα σημείο-κόσμημα που έχει ήδη φιλοξενήσει μεγαλοπρεπή θεάματα του ιστορικού οίκου μόδας.

Η πρόσκληση για το ντεφιλέ φέρει τα δύο C, πλεγμένα, του logo του οίκου Σανέλ σε απαλό γαλάζιο φόντο, παραπέμποντας πιθανόν σε σύννεφα, χωρίς να αποκαλύπτει το θέμα του θεάματος.

Το ντεφιλέ αυτό που οργανώθηκε την τελευταία ημέρα της παρισινής εβδομάδας του γυναικείου pret-a-porter 2019-2020, θα είναι ένας φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής, που δεν ήθελε επίσημη τελετή μετά τον θάνατό του σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Λάγκερφελντ, που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών, η τελετή αποτέφρωσης έγινε σε πολύ στενό κύκλο τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, παρουσία της οικογένειας Βερτεμέρ, ιδιοκτήτριας του οίκου Σανέλ, φίλων και συνεργατών του σχεδιαστή.

Η Πενέλοπε Κρουζ στην πασαρέλα της Chanel

Κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, στήθηκε ένα μυθικό σκηνικό που θύμιζε αλπικό τοπίο και χιονοδρομικό κέντρο. Σε αυτό παρουσιάστηκε η νέα κολεξιόν του οίκου Chanel για τη σεζόν Φ/Χ 2019. Η Κάρα Ντελεβίν, η Κίρστεν Στιούαρτ και η Πενέλοπε Κρουζ ήταν εκεί και τίμησαν τον σχεδιαστή κάνοντας ένα πέρασμα από τη χιονισμένη πασαρέλα.

(Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Slow)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ