Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να διακοσμήσουμε με μοντέρνους τρόπους τις «περίεργες» άδειες γωνιές του σπιτιού μας

Όλοι έχουμε γωνιές στο σπίτι μας που δεν ξέρουμε πώς να διακοσμήσουμε και γι’αυτό προσπαθούμε να τις αγνοούμε επιδεικτικά.

Σταματήστε να τις αγνοείτε και δείτε πώς μπορείτε να τις διακοσμήσετε και να τις κάνετε χρήσιμες, σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Ο χώρος πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Σίγουρα δεν υπάρχει απλά για να συγκεντρώνει σκόνη αλλά για να τοποθετείτε σε αυτόν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά για να ομορφύνετε ακόμα περισσότερο την κουζίνα σας ή να βάλετε μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Ειδικά αν η κουζίνα σας είναι μικρή κανένα σημείο της δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο. 

Τα περβάζια των παραθύρων

Μην αφήνετε ούτε τα περβάζια σας ανεκμετάλλευτα. Πέρα από διακοσμητικά μπορείτε να βάλετε σε αυτά και αντικείμενα όπως είναι βιβλία, βάζα με λουλούδια, γλαστράκια ή και ό,τι άλλο θέλετε. 

Μικρές, στενές γωνιές

Μια μικρή γωνιά μπορεί να μην έχει πολλά να σας δώσει αλλά εσείς σίγουρα μπορείτε να την γεμίσετε είτε με κάποια γλάστρα είτε με κάποιο όμορφο και στιλάτο σκαμπό. Διακοσμήστε και τον τοίχο της με ένα ιδιαίτερο κάδρο και δώστε τις χαρακτήρα και λόγο ύπαρξης. 

Γενικότερα μπορείτε να γεμίσετε τις άδειες γωνιές με τις οποίες δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα εξής: 

Έργα τέχνης

Αν έχετε άδειο χώρο τον οποίο δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε τότε μπορείτε να τον γεμίσετε με κάποιο έργο τέχνης. Φτιάξτε μια μικρή gallery από καδράκια ή βάλτε ένα μεγάλο κάδρο στον άδειο τοίχο σας. 

Φυτά

Τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού είναι πολύ της μόδας φέτος. Επομένως μπορείτε να γεμίσετε άδειες γωνιές με όμορφα φυτά που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πως βρίσκεστε και λίγο πιο κοντά στη φύση. 

Ένα μπαρ

Πάρτε ένα μικρό τραπεζάκι με ροδάκια και εμπλουτίστε το με ποτά. Έτσι θα έχετε έτοιμο ένα μπαράκι το οποίο μάλιστα θα μπορείτε να μεταφέρετε και σε όποιον χώρο του σπιτιού σας θέλετε. 

Φωτισμός

Γεμίστε μια άδεια γωνιά σας με ένα στιλάτο επιδαπέδιο φωτιστικό. Έτσι θα ομορφύνετε πολύ τον χώρο σας. 

Ράφια

Τα ράφια σε έναν τοίχο δεν πρόκειται ποτέ να μείνουν αχρησιμοποίητα. Αν έχετε, λοιπόν, έναν άδειο τοίχο με τον οποίο δεν ξέρετε τι να κάνετε βάλτε του μερικά ράφια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ