Κοιμηθείτε & αποκτήστε αδύνατο σώμα: Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε για το τέλειο κορμί;

Αυτό που χρειάζεσαι για να δείχνεις φρέσκια, όμορφη, ξεκούραστη και να έχεις ένα ωραίο κορμί, είναι ένας καλός ύπνος.

Χρειάζεσαι απαραιτήτως 7 με 8 ώρες ύπνου για να δεις αλλαγές τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Αν οι ώρες του ύπνου σου δεν είναι αρκετές, ο μεταβολισμός σου αλλάζει, καθώς ο οργανισμός παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης (ορμόνη του στρες), με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα της πείνας. Αν θες να χάσεις βάρος λοιπόν, να κοιμάσαι καλά. Παρακάτω θα διαβάσεις τρόπους για έναν ποιοτικό ύπνο.

1. Βάλε πρόγραμμα.
Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα που θα πηγαίνεις στο κρεβάτι και προσπάθησε να το ακολουθείς κάθε μέρα, μέχρι να σου γίνει συνήθεια. Επίσης, όρισε και συγκεκριμένη ώρα που θα ξυπνάς και πείσε τον εαυτό σου να είναι συνεπής σ’ αυτό το ωράριο. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς λιγο, αλλά όσο πιο ευλαβικά το τηρήσεις, τόσο πιο γρήγορα θα το συνηθίσεις.

2. Χαλάρωσε μισή ώρα πριν κοιμηθείς.
Μισή ώρα πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου, κλείσε την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το λάπτοπ σου κι άσε στην άκρη το κινητό. Κάνε ένα ντους, άκου χαλαρή μουσική ή διάβασε κάποιο βιβλίο. Με τον τρόπο αυτό, βοηθάς τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα γλυκό ύπνο.

3. Σκοτάδι και ησυχία.
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το δωμάτιό σου όταν πέσεις για ύπνο. Κλείσε τα πατζούρια σου, βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και ξεκούρασε τα μάτια σου.

4. Μην πιεις καφέ ή αλκοόλ 4  ώρες πριν κοιμηθείς.
Αν θες κάτι να σε χαλαρώσει, προτίμησε ένα ποτήρι γάλα.

5. Μην φας βαριά πριν τον ύπνο.
Γενικά, το βράδυ προτίμησε να τρως ελαφριά. Και ειδικά 3 ώρες πριν κοιμηθείς, μη βαρύνεις πολύ το στομάχι σου.

6. Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για περισσότερη ενέργεια.
Αν το στομάχι σου γουργουρίζει και θες να τσιμπήσεις κάτι την ώρα που χαλαρώνεις, μη φας πατατάκια! Αν θες κάτι γλυκό, προτίμησε μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο, ή κάποιο φρούτο. Φάε μια σαλάτα, ή μια χούφτα αμύγδαλα. Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα smoothie με λίγη σκόνη πρωτεΐνης και μέλι, ή ένα χυμό καρότου. Υπάρχουν τόσες εναλλακτικές για να τραφείς υγιεινά.

Αν συνεχίζεις μετά από αυτά να μην μπορείς να ανοίξεις το μάτι σου όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, να νιώθεις κουρασμένη και ζαβλακωμένη, τότε ίσως χρειάζεσαι παραπάνω ώρες ύπνου, ακόμα κι αν συμπληρώνεις τις απραίτητες 7-8 ώρες. Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε κρατάει ξύπνια και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς και να το αντιμετωπίσεις. Είτε είναι το στρες, είτε το ροχαλητό του φίλου σου , αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αν υιοθετήσεις τις συνήθειες αυτές, θα κοιμάσαι καλύτερα, θα ξυπνάς καλύτερα, γεμάτη όρεξη κι ενέργεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ