Forbes : Ο Τζεφ Μπέζος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Δεύτερος ο Μπιλ Γκέιτς

Ο Τζεφ Μπέζος, που κατέχει περίπου το 16% της Amazon αυξάνει τη διαφορά με τον δεύτερο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft που έγινε φιλάνθρωπος

Καμία έκπληξη στην κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ, αλλά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποχωρεί τρεις θέσεις και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ανεβαίνει δύο.

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes που ανακοινώθηκε σήμερα, η περιουσία του Μπέζος, 55 ετών, που βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα ανακοινώνοντας το διαζύγιό του, αυξήθηκε κατά 19 δισεκ. σε σχέση με πέρυσι, για να φθάσει τα 131 δισεκ. δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος, που κατέχει περίπου το 16% της Amazon και αποτελεί συχνά στόχο της αριστερής πτέρυγας του αμερικανικού κόμματος των Δημοκρατικών, αυξάνει τη διαφορά με τον δεύτερο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft που έγινε φιλάνθρωπος.

Στα 63 του, ο Μπιλ Γκέιτς είδε την περιουσία του να αυξάνεται μεν, αλλά σχετικά λιγότερο, για να φθάσει τα 96,5 δισεκ. δολάρια έναντι 90 δισεκ. δολαρίων πέρυσι.

Τρίτος, ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, 88 ετών, ο οποίος βλέπει την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,5 δισεκ. δολάρια, στα 82,5 δισεκ.

Από αυτό το σημείο και κάτω αρχίζουν οι διαφορές: αν ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό παραμένει στην τέταρτη θέση, ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ «χάνει» σχεδόν εννέα δισεκ, δολάρια, υποχωρώντας από την πέμπτη στην όγδοη θέση.

Μπορεί να παραμένει ο πιο νέος από τους δέκα πρώτους, όμως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρίσκεται πίσω από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, τον Ισπανό Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτή των Inditex και Zara και τον Αμερικανό συνιδρυτή της Oracle Λάρι Έλισον.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης επιχείρησης οικονομικών πληροφοριών, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, καταλαμβάνει την ένατη από την ενδεκάτη θέση πέρυσι.

Στα 77 του, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 55,5 δισεκ. δολάρια έναντι 50 πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes.

Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κατάταξη, με 14 δισεκατομμυριούχους μεταξύ των 20 πρώτων.

Η Γαλλία έχει δύο εκπροσώπους, τον Μπερνάρ Αρνό και τη Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, κληρονόμο της L’ Oreal που κατατάσσεται 15η, μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 20 πρώτους.

Μεταξύ των υπολοίπων, μη Αμερικανών, στις 20 πρώτες θέσεις φιγουράρουν ο Ινδός Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, 13ος, και ο Κινέζος Μα Χουατένγκ, πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του διαδικτύου Tencent, 20ός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ