Αυτές είναι οι 10 ενδείξεις ότι ο σύντροφος σας δεν είναι πια ευτυχισμένος

Ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή είναι μία σχέση, το ένστικτο μας προειδοποιεί συνήθως ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μάλιστα υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφος σου δεν είναι πλέον ευτυχισμένος στη σχέση σας. Μόνο και μόνο η σκέψη πως μπορεί να χάθηκε αυτό που κάποτε είχατε είναι ψυχοφθόρα και σε εξουθενώνει καθημερινά να ψάχνεις πίσω από τις λέξεις και τις πράξεις του να δεις τι εννοεί.

Παρόλα αυτά μία σχέση που έχει νόημα μπορεί να σωθεί αν καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτός είναι και ο σκοπός όσων θα διαβάσεις παρακάτω: να σώσεις την κατάσταση. Φυσικά αν εκείνος δεν είναι ευτυχισμένος δεν μπορείς να είσαι ούτε εσύ. Μπαίνεις στο δίλημμα να ανοίξεις ή όχι αυτή την συζήτηση που μπορεί να φέρει το τέλος της σχέσης.

Όμως η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο στις ανθρώπινες σχέσεις και έτσι όταν δεις τα παρακάτω σημάδια θα πρέπει να κάνεις την πρώτη κίνηση και καταλάβεις πως βλέπει τα πράγματα από την πλευρά του, αναφέρει το Ediva.

Δεν επικοινωνείτε όπως παλιά
Τα μηνύματα και οι κλήσεις έχουν περιοριστεί πολύ και η επικοινωνία σας δεν είναι όπως πρώτα. Αυτό είναι το πρώτο σημάδι που πρέπει να προσέξεις. Η επικοινωνία σε μία σχέση είναι ότι πιο σημαντικό. Είναι ακόμα πιο σημαντική και από το seχ αφού ότι προβλήματα μπορεί να έχετε στο seχ μπορούν να λυθούν αν τα συζητήσετε. Η παγίδα των social media όπου μπορεί να τον βλέπεις ενεργό αλλά να μην επικοινωνεί μαζί σου είναι μεγάλη αλλά δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Τον δικαιολογείς συνεχώς
Πολλές φορές οι γυναίκες για να μην παραδεχτούμε μία αλήθεια που πονάει δικαιολογούμε τους συντρόφους μας. Όμως ακόμα κι αν δουλεύει πολύ ή έχει να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα μία υγιής σχέση δεν επηρεάζεται από αυτά. Οι δικαιολογίες που βρίσκεις εσύ η ίδια για εκείνον, είναι σίγουρα ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Η επικοινωνία είναι μονόπλευρη
Σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων Joshua Pompey όταν προσπαθείς να μιλήσεις με το αγόρι σου αλλά εκείνος ασχολείται συνέχεια με το κινητό, την τηλεόραση ή τα video games μπορεί να είναι στον ίδιο χώρο με εσένα αλλά δεν είναι στα αλήθεια παρόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με τον σύντροφο σου θα έπρεπε να έχετε αμφίδρομη επικοινωνία και να θέλει και εκείνος να συζητάτε.

Το seχ έχει αλλάξει
Σε μία μακροχρόνια σχέση συνήθως το seχ αλλάζει είτε επειδή γίνεται διαφορετικά είτε επειδή γίνεται λιγότερες φορές. Βέβαια σε αυτό μπορεί να φταίνε παράγοντες εκτός της σχέσης όπως το στρες, η κούραση ή χαμηλή διάθεση. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από την επικοινωνία.

Δεν είσαι η πρώτη του προτεραιότητα
Κάποτε τα παράταγε όλα για να σε δει και τώρα έχει βάλει πάνω από εσένα άλλες προτεραιότητες. Οι γυναίκες νιώθουμε αυτή τη συμπεριφορά σαν απόρριψη και μας πονάει. Το να χάνει ο ένας από τους δύο το ενδιαφέρον του σε μία σχέση είναι ότι πιο δύσκολο να διορθωθεί. Παρόλα αυτά είναι ένα σημάδι που ίσως αν το αντιληφθείς από την αρχή μπορείς να το συζητήσεις.

Ακυρώνει τα σχέδια σας
Κάνατε σχέδια μαζί για εκδρομές και διακοπές ή ακόμα και πιο απλά και τα ακυρώνει ξαφνικά. Συνήθως υπάρχουν δικαιολογίες και όχι πραγματικές αιτίες για να ακυρωθούν τα σχέδια σας. Σε μία τέτοια περίπτωση το αγόρι σου θα προσπαθεί να αποφύγει να μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημα. Εσύ όμως τι κάνεις; Είναι σημαντικό να παίρνεις το focus από το να έχεις μία σχέση (ακόμα και κακή) και να το δίνεις όλο σε αυτό που πραγματικά ζητάς από έναν σύντροφο. Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθείς αν αυτή η κατάσταση σε κάνει ευτυχισμένη.

Θυμώνει εύκολα όταν μιλάτε
Αν και γενικά ο θυμός δεν είναι καλό σημάδι για μία σχέση, αν όταν είστε μαζί θυμώνει εύκολα είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι πια ευτυχισμένος στη σχέση σας. Όταν ένας άνθρωπος δεν είναι χαρούμενος ο θυμός ακόμα και για απλά πράγματα έρχεται πιο εύκολα. Αν παρατηρείς μεγάλες αλλαγές στην διάθεση του ή τσακώνεστε συνέχεια είναι πιθανό να μην νιώθει πια χαρούμενος.

Βλέπει περισσότερο τους φίλους του
Φίλους πρέπει να έχουμε ανεξάρτητα από το αν είμαστε σε μία σχέση ή όχι. Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Η κοινωνική ζωή είναι σημαντική για να έχουμε και υγιείς σχέσεις. Όμως όλα θέλουν μέτρο κι αν ο σύντροφος σου δεν βρίσκει χρόνο για εσένα αλλά μόνο για τους φίλους του τότε υπάρχει πρόβλημα.


Συζήτησες μαζί του και δεν αλλάζει
Πολλές φορές ακόμα κι αν συζητήσουμε από καρδιάς για τα αισθήματα μας η κατάσταση δεν αλλάζει. Για τους δικούς του λόγους ακόμα συνεχίζει να κρατάει την σχέση παρόλο που δεν δίνει τον εαυτό του σε αυτή. Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσεις. Λογικά δεν αισθάνεσαι καλά με τη συμπεριφορά του και γι αυτό άνοιξες αυτή την κουβέντα. Πρέπει να λάβεις υπόψη τα δικά σου αισθήματα και να μην δεχτείς να είσαι κι εσύ δυστυχισμένη μέσα στη σχέση.

Πως μπορείς να σώσεις τη σχέση σου
Τα σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφος σου δεν είναι πια ευτυχισμένος στη σχέση σας δεν χωράνε αμφισβήτηση. Αλλά αν τον αγαπάς και θέλεις να κάνεις τη σχέση να πετύχει μπορείς να το κάνεις αν επικοινωνήσεις μαζί του για τα προβλήματα σας αλλά και την λύση τους. Ο άνθρωπος που θέλεις να μοιράζεσαι μαζί του τα αισθήματα σου και τον χρόνο σου θα πρέπει να κάνει κι εσένα ευτυχισμένη.

Αν δεν αισθάνεσαι έτσι είτε δεν ταιριάζετε είτε η σχέση είναι μονόπλευρη. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να προσπαθήσεις και αν δεν αλλάξει κάτι να αναζητήσεις τον σύντροφο που πραγματικά θα σε κάνει χαρούμενη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ