Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει λαχταριστό τρίχρωμο κέικ με φράουλες

Υπέροχο γλυκό για να σερβίρετε... 

Συστατικά

100 γρ. φράουλες

240 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

5 αυγά μεσαία

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. κακάο

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για το σερβίρισμα

180 γρ. λευκή κουβερτούρα

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

φράουλες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σουρώνουμε και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να φύγει όλη η υγρασία. Θα χρειαστούμε την πούλπα. Το ζουμί τους δεν το χρειαζόμαστε.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθεί το ένα βάζουμε το επόμενο.

Βάζουμε τη βανίλια, 2 κ.σ. από το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο, στο δεύτερο το ξύσμα από το λεμόνι και στο τρίτο την πούλπα από τις φράουλες και το κόκκινο χρώμα. Ανακατεύουμε τα υλικά σε κάθε μπολ ξεχωριστά για ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 28. εκ απλώνουμε πρώτα το μείγμα της φράουλας, μετά το μείγμα με το κακάο και τέλος το λευκό μείγμα.

Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, την τριμμένη κουβερτούρα και φράουλες.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ