Πέθανε η Πόπη Παπαδάκη, σημαντική ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου

Σε ηλικία 89 ετών...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η ηθοποιός Πόπη Παπαδάκη, όπως έκανε γνωστό, μέσω Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

«Θα αποχαιρετήσουμε την μεγάλη κυρία του Θεάτρου μας που τίμησε με την παρουσία της το Εθνικό μας Θέατρο για 40 σχεδόν χρόνια την Τρίτη 5 Μαρτίου 2.30μμ απο το Πρωτο Κοιμητήριο Αθηνών... Καλο ταξίδι..» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Πόπη Παπαδάκη, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1930. Αν και ξεκίνησε ως αθλήτρια σε κωπηλατικούς αγώνες, αποσπώντας μετάλλια και κύπελλα, το 1955 την κερδίζει η υποκριτική.

Όπως αναφέρει το μπλογκ ellhnikoskinimatografos μοναδική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της Μυρρίνης στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, όταν ανέβηκε από τον Αλέξη Σολωμό στην Επίδαυρο.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δυο μόλις ταινίες. Το «Γραφείο Συνοικεσίων» (1956) και στο «Ακροπόλ» (1995).

Υπήρξε καθηγήτρια στη Δραματική Σχολή του Φωτιάδη μεταδίδοντας στους μαθητές της όλες τις γνώσεις για την υποκριτική τέχνη. Τεράστιο υπήρξε το φιλανθρωπικό της έργο στηρίζοντας ιδρύματα για ορφανά και κακοποιημένα παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ