Αλέξης Τσίπρας: "Εγώ μπορώ να κλείσω ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον - Είμαι πιο φιλόδοξος"

Η γνωστή ηθοποιός γίνεται πάλι πρωταγωνίστρια της ελληνικής πολιτικής σκηνής

Η γνωστή ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον επανήλθε... δριμύτερη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που πριν από ένα περίπου χρόνο είχε πει την ιστορική φράση  "Όντως ο κ.Μητσοτάκης έχει πει 2% όπως κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Να με συμπαθάτε", ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ίδια επιθυμία ..μόνο που εμφανίστηκε πιο σίγουρος και πιο αισιόδοξος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Δηλώνει: "Εγώ μπορώ να κλείσω ραντεβού με την Σκαρλέτ Γιόχανσον".

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτή τη δήλωση από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,επιχειρώντας να εξηγήσει με αυτό τον τρόπο ότι κατά την άποψή του είναι εφικτή η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Οταν ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει πως θα ήθελε να βγει για κοκτέιλ με την Γιόχανσον, το είχε φέρει ως παράδειγμα για το γιατί δεν μπορούν να πέσουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Δεν ξέρω αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί δύσκολο να κλείσει ραντεβού με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Αλλά εγώ, που είμαι πιο φιλόδοξος, πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω ραντεβού μαζί της και λέω “είμαι εδώ και αύριο το πρωί”», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:

«Αφού η αντιπολίτευση, που υπέγραψε για πλεονάσματα 4,5% ξαφνικά έχει μεγάλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση για ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί να συμφωνήσουμε από κοινού τι θα κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

«Θα συμφωνήσει ο κ. Μητσοτάκης να εξοικονομηθούν πόροι για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία; Όχι, γιατί θεωρεί σπατάλη τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Θα συμφωνήσει να δοθούν περισσότεροι πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία για την αύξηση των συντάξεων; Να επαναφέρουμε την 13η και 14η σύνταξη; Όχι, γιατί το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι ακριβώς στην αντίθετη λογική. Θα συμφωνήσει να δοθούν αυτοί οι πόροι σε πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Όχι, γιατί θεωρεί κάθε αντίστοιχο μέτρο το οποίο υλοποιήθηκε αυτή την τετραετία ως ανακύκλωση της φτώχειας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Ας μας πει λοιπόν καθαρά ότι στο μόνο που θα συμφωνήσει είναι να βρεθούν πόροι για τη μαύρη τρύπα που θα δημιουργήσει η κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης, το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Και η επαναφορά της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ