Στην κορυφή της Ευρώπης ο Τέντογλου: Σήκωσε το " χρυσό" - "Το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα" (βίντεο)

Το πρώτο χρυσό της χώρας μας στη διοργάνωση 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Μετά από αυτή την επιτυχία, η συνολική ελληνική συγκομιδή στη διοργάνωση ανέβηκε στα 32 μετάλλια (6 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα).

Ο 20χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι πήρε το χρυσό με 8.38μ στην 5η προσπάθειά του, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προιηγούμενο ήταν του Λούη Τσάτουμα με 8.23μ από τις 8/2/2014 στο ΣΕΦ και το είχε ισοφαρίσει ο ίδιος φέτος στις 8 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη. Χαρούμενος, αλλά σεμνός, παρά τη νέα μεγάλη επιτυχία του, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Τεντόγλου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στον προπονητή Γιώργο Πομάσκι, αλλά και στον πρώτο μου προπονητή μου από τα Γρεβενά τον Βαγγέλη Παπανίκο, ο οποός ήρθε σήμερα εδώ για να μου συμπαρασταθεί. Επίσης το αφιερώνω σ όλη την Ελλάδα που με στηρίζει και με είδε σήμερα», ήταν το πρώτο του σχόλιο στη μεικτή ζώνη.

 

Το μετάλλιο του Τεντόγλου ήταν το 3ο της ελληνικής αποστολής στη Γλασκώβη, μετά τα ασημένια του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος και της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν, και το πρώτο χρυσό της χώρας μας στη διοργάνωση στους άνδρες (στις γυναίκες έχει και η Νίκη Ξάνθου από το 2002 στη Βιέννη).

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια, έκανε 8.12μ στη δεύτερη, αλλά αμέσως μετά ο Σουηδός Τόμπιας Νίλσον Μοντλέρ έκανε 8.17μ και πέρασε πρώτος. Ο Έλληνας αθλητής συνέχισε με στόχο το μεγάλο άλμα, έκανε άκυρη την 3η προσπάθεια και «προσγειώθηκε» στα 8.16μ στην 4η.

Έτσι τα έδωσε όλα στην 5η και ξεδιπλώνοντας το μεγάλο ταλέντο του έκανε 8.38μ, που τον οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Σουηδός Τόπιας Νίλσον Μοντλέρ με 8.17μ (ατομικό ρεκόρ) και το χάλκινο ο Σέρβος Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς με 8.03μ (εθνικό ρεκόρ).

 

 

Η κατάταξη στον τελικό:

1. Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ)         8.38μ

2. Τόμπιας Νίλσον Μοντλέρ (Σουηδία)  8.17μ

3. Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία)  8.03μ

4. Εουσέμπιο Καθέρες (Ισπανία)       7.98μ

5. Σέρχι Νικιφόροφ (Ουκρανία)        7.89μ

6. Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία)           7.80μ

7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)           7.79μ

8. Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία)      7.75μ

 

Νωρίτερα η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον τελικό των 60μ. με εμπόδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ