Ντουμπάι: Ο Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά το "θαύμα" δεν έγινε - Ο Φέντερερ πήρε τον τίτλο (βίντεο)

Ο βετεράνος Ελβετός πήρε τη Ρεβάνς

Σαράντα ημέρες μετά το ιστορικό ραντεβού τους στα προημιτελικά του Australian Open (νίκη με 3-1 για τον Τσιτσιπά) στον μεταξύ τους αγώνα γράφτηκε και πάλι ιστορία, αλλά αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος  του Φέντερερ.

 Ο θρυλικός Ελβετός τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 στον τελικό του Dubai Tennis Championship και έφτασε έτσι στους 100 τίτλους στην τεράστια καριέρα του.

Ο "μαέστρος" ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος στο παιχνίδι του και με εξαιρετικά στατιστικά πίσω από το πρώτο του σερβίς κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να μένει από δυνάμεις και να μην έχει καθαρό μυαλό σε κάποια σημεία του αγώνα κάτι που απέναντι σε έναν τενίστα όπως ο Φέντερερ δεν επιτρέπεται. Παρ' όλα αυτά ο "Στεφ" απέδειξε ότι παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να πάρει από τη συμμετοχή του στο Ντουμπάι.

Στο πρώτο σετ ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε το break μόλις στο πρώτο game του αγώνα και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-0. Από εκεί και πέρα ο "μαέστρος" είχε πάει το σετ εκεί ακριβώς που ήθελε και κρατώντας απλά το σερβίς του στο υπόλοιπο της διάρκειας του έφτασε στην κατάκτησή του με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το ένατο game. Τότε ο Φέντερερ κατάφερε να κάνει το break στο σερβίς του Τσιτσιπά και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κατακτήσει τον τίτλο όπως αναφέρει το Sport 24

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ