Η Amazon ανοίγει δεκάδες παντοπωλεία - Πως εκσυγχρονίζεται ο ανταγωνισμός (βίντεο)

Το πρώτο θα ανοίξει στο Λος Άντζελες μέχρι το τέλος του έτους

Η Amazon.com Inc. σχεδιάζει να ανοίξει δεκάδες παντοπωλεία στις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ο μεγάλος οργανισμός σχεδιάζει να επεκταθεί και στον τομέα των τροφίμων.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο κατάστημα στο Λος Άντζελες μέχρι το τέλος του έτους και έχει ήδη υπογράψει μισθώσεις για τουλάχιστον δύο άλλες τοποθεσίες παντοπωλείων, με ανοίγματα που σχεδιάζονται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Διερευνά επίσης, μια στρατηγική εξαγοράς για την ενίσχυση αυτής της νέας μάρκας σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, να εξαγοράσει περιφερειακές αλυσίδες παντοπωλείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τουλάχιστον δώδεκα καταστήματα σε λειτουργία, σύμφωνα με το σχέδιό της.

Η Amazon αγόρασε την αλυσίδα Whole Foods, που δραστηριοποιείται στην σχετικά ακριβή κατηγορία καταστημάτων τροφίμων, έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Ήδη διεξάγει συνομιλίες για να ανοίξει παντοπωλεία στα εμπορικά κέντρα του Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ, στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, και στην Φιλαδέλφεια.

Oι μετοχές αλυσίδων όπως η Costco και η Walmart υποχώρησαν κατά περίπου 1% στο άκουσμα της είδησης για την Amazon, ενώ εκείνη της Kroger υποχώρησε κατά σχεδόν 4%. Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 1,4%

  Ο αντίπαλος της Amazon, η Walmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων της χώρας δεν αιφνιδιάστηκε, λένε οι πηγές. 

 

Η Walmart προετοιμάζονταν σχεδόν δύο χρόνια, για την ώρα που η Amazon θα επέκτεινε τις δραστηριότητες της  στο χώρο αυτό.   

Η προοπτική μεγαλύτερου ανταγωνισμού ώθησε τη Walmart σε δράση, ανέφερε η πηγή. Η Walmart θα έχει υπηρεσία παντοπωλείων σε 3.100 καταστήματα τον προσεχή Ιανουάριο και θα προσφέρει παραδόσεις από περίπου 800 ακόμα καταστήματα έως το τέλος του έτους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ