"Αγόρι μου απέναντι αντίο" - Το τελευταίο χειροκρότημα στον Φαίδωνα Γεωργίτση (φώτο-βίντεο)

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του και τα δύο του παιδιά

Ο γόης του ελληνικού σινεμά δεν είναι πια εδώ. Ο Φαίδων Γεωργίτσης έφυγε εχθές από τη ζωή ύστερα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Στο "τελευταίο χειροκρότημα", έδωσε το παρών όλο το ελληνικό θέατρο.

Η σύζυγός του, Μπέτσυ, έφτασε υποβασταζόμενη στο κοιμητήριο- Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Η αδερφή του Φαίδωνα Γεωργίτση- Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Η κόρη του Μαρίζα-- Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες και φυσικά η οικογένεια του συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο ηθοποιό.Συντετριμμένοι έφθασαν από νωρίς στο κοιμητήριο η σύζυγός του Μπέτσυ με τα δύο τους παιδιά, Ραφαέλο και Μαρίζα.

Ζωζώ Σαπουντζάκη-- Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Μαίρη Βιδάλη-- Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Πολύ συγκινημένη η Μαίρη Χρονοπούλου,  παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει βρέθηκε στο νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει στον Φαίδωνα Γεωργίτση. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού σινεμά, όπως το "Μία κυρία στα μπουζούκια" και το "Γοργόνες και μάγκες".

Μαίρη Χρονοπούλου--Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Στην πρώτη ταινία η Μαίρη Χρονοπούλου αφιέρωσε στον Φαίδωνα Γεωργίτση το τραγούδι «Του αγοριού απέναντι». Αυτό επέλεξε η σπουδαία ηθοποιός για να αποχαιρετίσει τον Φαίδωνα Γεωργίτση. «Αγόρι μου απέναντι, αντίο» έγραψε στο στεφάνι που έστειλε

Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Στην κηδεία του Φαίδωνα Γεωργίτση βρέθηκαν επίσης  η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαίρη Βιδάλη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου και πολύ άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης ήταν παρών και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

 

 

Νόρα Κατσέλη-Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος-Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Άννα Φόνσου-Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα

Ελίζα Βόζενμπεργκ-Φώτο: Γουίλιαμ Φέιθφουλ- Πρώτο θέμα



 

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» κ.ά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ