Good news η Alibaba: Δημιούργησε περισσότερες από 40 εκατ. θέσεις εργασίας το 2018!

Περισσότερες από 40,82 εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιούργησε ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba μόνο για το 2018, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10,9% στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων του, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης αναφοράς.

Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου του ομίλου, όπως η Taobao και ηTmall δημιούργησαν περίπου 15,58 εκατ. θέσεις εργασίας για εμπόρους του διαδικτύου, την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του πανεπιστημίου (Renmin University of China).

Τα είδη ένδυσης, τα υφάσματα, τα προϊόντα καθημερινής ανάγκης, αλλά και οι οικιακές συσκευές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ειδών με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα, που συντέλεσαν στην δημιουργία των θέσεων εργασίας.

Ενώ αντίστοιχα οι πλατφόρμες του ομίλου που ασχολούνται με το σχέδιο, την κατασκευή και την διαχείριση βοήθησαν στο να δημιουργηθούν περίπου 25,24 εκατ. θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει ανθρώπους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να βρουν δουλειά, η εταιρεία δημιούργησε προγράμματα μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα «Taobao University».

Ο Γιανγκ Γουέϊγκου, ένας καθηγητής στο Renmin University of China, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε πως οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Alibaba, παίζουν σημαντικό ρόλο στην σταθεροποίηση και στην ενίσχυση της εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ