Συγκίνηση: Βγήκε από το νοσοκομείο υγιές το μικρότερο μωράκι του κόσμου- Όταν γεννήθηκε ζύγιζε 268 γρ. (φώτο)

"Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι ευτυχισμένη που κατάφερε να μεγαλώσει τόσο, γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα καταφέρει να ζήσει", είπε η μητέρα του παιδιού.

Η ιστορία του μας δίνει ελπίδα και συγκίνηση και χαμόγελο. Ένα νεογέννητο αγοράκι που θεωρείται ότι είναι το πιο μικρό μωράκι του κόσμου κέρδισε τη μάχη για τη ζωή και βγήκε από το νοσοκομείο.  Το αγοράκι από το Τόκιο γεννήθηκε με καισαρική τομή τον Αύγουστο στην 22η εβδομάδα της κύησης, καθώς δεν αναπτυσσόταν και οι γιατροί έκριναν ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικρό που χωρούσε στην παλάμη ενός χεριού. Ζύγιζε μόλις  268 γραμμάρια. Την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική Keio του Τόκιο, έπειτα από πέντε μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι γιατροί κατάφεραν να του αυξήσουν το βάρος του και να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σήμερα, ζυγίζει 3,2 κιλά και είναι καλά στην υγεία του.

Το μικροσκοπικό βρέφος όταν γεννήθηκε   εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου και οι γιατροί κατάφεραν να ρυθμίσουν την σίτισή του και τα αναπνευστικά του προβλήματα. Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά και κατάφερε να θηλάσει.

Την περασμένη Τετάρτη αναχώρησε από το νοσοκομείο, δύο μήνες μετά την ημερομηνία που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο.

"Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι ευτυχισμένη που κατάφερε να μεγαλώσει τόσο, γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα καταφέρει να ζήσει", είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο θεράπων ιατρός του μωρού, ο Δρ. Takeshi Arimitsu είπε στο BBC, ότι ήταν το μικρότερο νεογέννητο που υπήρξε ποτέ στην πανεπιστημιακή κλινική, και το μικρότερο νεογέννητο σύμφωνα με την λίστα των μικρότερων μωρών του κόσμου που έφτιαξε το πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Ο γιατρός επίσης δήλωσε ότι ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία πιθανότητα μωρά που γεννιούνται τόσο μικρά να καταφέρνουν να φεύγουν από το νοσοκομείο υγιή.

Το 2009 ένα αγοράκι στη Γερμανία γεννήθηκε 274 γραμμάρια, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική του Τόκιο, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα που αφορούν τα μικρότερα νεογέννητα παγκοσμίως. Το μικρότερο νεογέννητο κορίτσι γεννήθηκε επίσης στη Γερμανία, το 2015, και ζύγιζε 252 γραμμάρια.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ