Τα Χανιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Το Ρέθυμνο βούλιαξε - Τα 100 εκατ. δεν φτάνουν για την αποκατάσταση των ζημιών (φωτό & βίντεο)

Τις πληγές του μετράει το νησί της Κρήτης...

Κατολισθήσεις, πτώσεις ογκωδών τμημάτων βράχων, σπάσιμο δέντρων, φουσκωμένα ρυάκια, μικροί χείμαρροι που ενίοτε δημιουργούν επικινδυνότητα, πλημμυρισμένα υπόγεια και δρόμοι σε χωριά , συνθέτουν την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη η οποία έχει γίνει έντονα αισθητή από σήμερα τα ξημερώματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και επεμβαίνει τάχιστα σύμφωνα με τον διοικητής της Περιφερειακής διοίκησης Κρήτης κ. Λαγουδάκη ο οποίος καλεί τους οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Oι ζημιές από την κακοκαιρία είναι «εξωπραγματικές» καθώς σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν» για την αποκατάσταση των καταστροφών μόνο στον νομό Χανίων.

Ιστορικές γέφυρες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, περιουσίες έχουν χαθεί, οι ζημιές στις δομές είναι ανυπολόγιστες, άνθρωποι έχουν σωθεί την τελευταία στιγμή, ενώ δυστυχώς αγνοείται και ένας 61χρονος άνδρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ