Θλίψη και οργή προκαλεί το βίντεο με το σκύλο στην παγωμένη Λήμνο - Τον άφησαν δεμένο έξω στο χιόνι!

Ευτυχώς τώρα το σκυλί είναι ασφαλές

Ανευθυνότητα και πλήρης έλειψη ευαισθησίας χαρακτηρίζει όσους εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους μέσα στο κρύο. Ο νόμος φυσικά προβλέπει σοβαρές κυρώσεις για όσους κακομεταχειρίζονται ζώα, αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Ένα βίντεο που δείχνει ένα σκύλο δεμένο και εγκαταλελειμενο έξω στο χιόνι στη Λήμνο, προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου . Από το Σάββατο η "Ωκεανίς" πλήτει την χώρα μας με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές η χιονόπτωση να είναι έντονη.

Το ίδιο συνέβη και στη Λήμνο. Στο νησί τα πάντα καλύφθηκαν με χιόνια. Ανάμεσα τους και ο Άρης, ο σκύλος του βίντεο.   

Την καταγγελία για το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα μέσω Facebook η ομάδα «AnimalRescue - Lemnos» και από την πρώτη στιγμή υπήρξαν εκκλήσεις για παρέμβαση και διάσωση του σκύλου.   

Δείτε το βίντεο

 

 

 

To χρονικό της υπόθεσης   

Πρώτη ενημέρωση:   

Σήμερα 23/2/2019 η Λήμνος πλήττεται από νωρίς το πρωί από σφοδρή χιονοθύελλα. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα δεσποζομενο σκυλί, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, σε περιφραγμένο μικρό χώρο, δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα να έχει θαφτεί κυριολεκτικά από το χιόνι.   

Ζώα δεμένα, μόνα, πεινασμένα , εκτεθειμένα, εγκλωβισμένα, φοβισμένα... Ιδιοκτήτες βασανιστές... Αν ήξερες ότι ένα πλάσμα υποφέρει θα επέτρεπες να συμβεί; Σου έμαθαν και σένα να κρατάς το στόμα σου κλειστό; Να μην μπλέκεσαι σε "ξένες" υποθέσεις; Πιστεύεις ακόμα ότι τα ζώα δεν αισθάνονται; Δεν υποφέρουν; Δεν πονάνε; Πιστεύεις ότι τους αξίζει όλο αυτό; Σκέψου καθαρά, πράξε ανθρώπινα! Υ. Γ. Το σκυλί διασώθηκε.   

Δεύτερη ενημέρωση:   

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του βίντεο επικοινώνησε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του σκύλου, προκειμένου αφενός να μας ζητήσει τον λόγο και αφετέρου να δικαιολογηθεί. Επίσης μας ζητήθηκε να κατεβάσουμε το βίντεο.

Ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη να μας παραχωρήσει οικειοθελώς το σκυλί του, προκειμένου να αναζητήσουμε κατάλληλη οικογένεια για την υιοθεσία του. Δεν είχαμε ξεκάθαρη απάντηση. Αναμένουμε...   Ενδεχόμενη άρνηση θα οδηγήσει τα σχετικά βίντεο και τις φωτογραφίες στην διάθεση της εισαγγελίας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων συντροφιάς. Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον.   

Tρίτη ενημέρωση:   

Τον λένε Άρη και είναι 6 χρονών. Η κόρη της οικογένειας εμπιστεύτηκε το σκυλί στον πατέρα της ο οποίος όμως δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει την ευζωία του. Η ίδια ήξερε ότι το σκυλί δεν ζούσε υπό τις καλύτερες συνθήκες και σκόπευε να τον πάρει σύντομα κοντά της.

Το χθεσινό συμβάν την ταρακούνησε. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην κόρη γιατί θεωρούμε ότι έχει καταλάβει ότι δεν άξιζε στον Άρη όλο αυτό.   Το σκυλί δεν θα επιστρέψει ξανά στον χώρο που ζούσε.

Θα τσιπαριστεί στο όνομα της κόρης η οποία θα τον πάρει μαζί της στην Αθήνα.   Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του νόμου, όμως θεωρούμε ότι θα πρέπει να λειτουργούμε κατά περίπτωση κρίνοντας σαν άνθρωποι περισσότερο, λιγότερο σαν ''δικαστές'', πάντα όμως έχοντας ως προτεραιότητα να διασφαλίσουμε το καλύτερο για το ζώο.

 

 

Επειδή πολλοί αναρωτήθηκαν... το σκυλί απομακρύνθηκε επί τόπου χθες με συνοπτικές διαδικασίες, κρίνοντας ότι η ζωή του ζώου βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο. Βρίσκεται υπό την φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου και θα παραδοθεί στην κόρη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ