Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μας φτιάχνει απλές τρούφες σοκολάτας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή

Αυθεντική συνταγή... 

Υλικά Συνταγής

300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

450 γραμ. σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο-ψιλοκομμένη)

50 γραμ. βούτυρο αγελάδος

50 ml μπράντι ή κονιάκ

1 πρέζα ανθό αλατιού

κακάο για την επικάλυψη

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τις βελούδινες τρούφες σοκολάτας με κακάο, χρειαζόμαστε μόνο 5′ προετοιμασία. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Περιχύνουμε αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1′. Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα για τις τρούφες σοκολάτας σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα. Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια. Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.

Οι τρούφες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες. Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ