Όσκαρ 2019: Το δάκρυ του Γιώργου Λάνθιμου για την πρωταγωνίστριά του, Ολίβια Κόλμαν που κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου

Δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του... 

Η Ολίβια Κόλμαν επικράτησε της Γκλεν Κλόουζ, κερδίζοντας το Όσκαρ A' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου υποδύεται τη Βασίλισσα Άννα. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Όσκαρ - μέχρι στιγμής - για την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του βραβείου σηκώθηκε από τη θέση του και φίλησε τη Βρετανίδα ηθοποιό.

«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η ίδια η Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της, αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο, είπε: «Γιώργο, καλύτερέ μου σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», ευχαριστώντας τον πρώτο για το βραβείο της.

Την ώρα εκείνη ο σκηνοθέτης της βραδιάς, κάνει ένα κοντινό πλάνο στον Γιώργο Λάνθιμο, που παρακολουθεί από τις πρώτες σειρές του θεάτρου, δίπλα στη γυναίκα του. Ένα δάκρυ έχει κυλήσει στο μάγουλό του από την άκρη του ματιού του, φανερώνοντας πόσο σημαντικό ήταν το βραβείο αυτό όχι μόνο για την ηθοποιό που το κέρδισε, αλλά και για τον σκηνοθέτη της.

Δείτε το δάκρυ του Γιώργου Λάνθιμου στο 1':35'' του βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ