Very good news από το τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το τρόπαιο στο τουρνουά ATP 250 στην Μασσαλία (βίντεο)

"Σα στο σπίτι μου"

Τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του ATP 250, που φιλοξενήθηκε στην Μασσαλία, με 7-5, 7-6 (5) του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην Στοκχόλμη.

Μετά από μερικές εβδομάδες -απολύτως αναμενομένης- αγωνιστικής «κοιλιάς», λόγω της υπερπροσπάθειας του Ιανουαρίου, στο Australian Open όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, ο Ελληνας πρωταθλητής επανήλθε στους... γνωστούς ρυθμούς και έφθασε μέχρι τον τελικό στην Μασσαλία, όπου κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ!

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ μέχρι το 5-5. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Καζάκου και πήρε το σετ με 7-5, μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα.




    

Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν... άλλαξε μπλουζάκι και μετά το 1-1, ο Ελληνας πρωταθλητής αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στα δεξιά πλευρά. Δεν αποκλείεται αυτό να του «στοίχισε» προσωρινά, καθώς ο Καζάκος αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-3.

Ομως ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις, καθώς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

«Ήταν σα να αγωνίζομαι στο σπίτι μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους Έλληνες που τον υποστήριξαν στον τελικό της Μασσαλίας.Ο Έλληνας τενίστας πανηγύρισε την κατάκτηση του ATP 250 που διεξάγεται στη Μασσαλία, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην Στοκχόλμη, ενώ στη συνέχεια με δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο πλευρό του στον τελικό.


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Ο κόσμος της Γαλλίας αγαπάει πραγματικά το τένις, ένα χειροκρότημα σε όλους σας. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα για μένα στη Μασσαλία, αλλά και για τον Μικαΐλ. Συγχαρητήρια για την πορεία σου, ελπίζω να έχεις πολλούς τελικούς στο μέλλον. Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές που πριν λίγα χρόνια μου είχαν δώσει και κάρτα ελευθέρας! Πιστεύατε σε μένα από το παρελθόν, είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δώσατε.

Ευχαριστώ επίσης τους Έλληνες φιλάθλους. Είδατε πολλές ελληνικές σημαίες σήμερα και αυτοί με βοήθησαν πραγματικά για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν σα να αγωνίζομαι στο σπίτι μου αφού δεν ήρθαν Έλληνες μόνο από τη Γαλλία αλλά και από την πατρίδα.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τον πατέρα μου που είναι κάθε μέρα μαζί μου, όλους τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ που πιστεύετε σε μένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ακαδημία Μουράτογλου που δεν είναι πολύ μακριά από εδώ. Ευχαριστώ όλους όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά που γίνεται όλο και καλύτερο και θα γίνει ακόμη καλύτερο στο μέλλον. Μπορούν να βελτιωθούν κι άλλα πράγματα, συνεχίζετε να κάνετε αυτό που κάνετε και σας εύχομαι τα καλύτερα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ