Βίντεο: Μια κοπέλα διηγείται τον πόνο που ένιωσε όταν στα 14 της διέρρευσε γυμνή φώτο της: "Άλλαξα σχολείο αισθανόμουν πόρνη"

"Με έκαναν να αισθάνομαι σαν να ήμουν ζώο"

Όλα ξεκίνησαν όταν στα 14 της χρόνια η Μέγκαν Χίντον εξαπατήθηκε από κάποιον με τον οποίο συνομιλούσε στο διαδίκτυο. Την έπεισε να του στείλει μία γυμνή της φωτογραφία και το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σκληρό μπούλιγκ που την ανάγκαζε να αλλάζει διαρκώς σχολεία.

Προσπαθούσε να ενταχθεί σε ένα καινούργιο σχολείο αφού είχε φύγει λόγω των χλευασμών από το προηγούμενο.  Η Μέγκαν μιλούσε με κάποιον στο Snapchat που της είχε παρουσιαστει ως αγόρι.  Άρχισαν  να φλερτάρουν και της ζήτησε να του στείλει μία γυμνή της φωτογραφία.   

Εκείνη αρχικά αρνήθηκε , αλλά στο τέλος την έπεισε λέγοντας της ότι είναι κάτι φυσιολογικό, κάτι που κάνουν όλοι γύρω τους.

«Όταν βρίσκεσαι με ένα κινητό στο χέρι για όσες ώρες είσαι ξύπνιος, από ένα σημείο και μετά δεν σκέφτεσαι και πολύ καθαρά», αποκαλύπτει η Μέγκαν που τελικά έστειλε εκείνη τη φωτογραφία.    Λίγη ώρα μετά αποκαλύπτεται ότι το αγόρι ήταν κορίτσι, και μάλιστα ένα από εκείνα που δεν την πολυσυμπαθούσαν στο σχολείο. «Τώρα σε κρατάω», της έγραψε, όμως, η Μέγκαν δεν πίστεψε πόσο μοχθηρή θα μπορούσε να γίνει μαζί της.  

Την επόμενη μέρα στο σχολείο όλοι είχαν δει τη φωτογραφία και η προσωπική της κόλαση μόλις είχε ξεκινήσει. Όταν απευθύνθηκε στην αστυνομία -και στη διεύθυνση του σχολείου της- η αντίδραση μάλλον δεν ήταν αυτή που περίμενε: την ενημέρωσαν ότι είχε μερίδιο ευθύνης και σ' αυτό που της συνέβαινε κι ότι ότι εξαιρετικά δύσκολο να "κατέβει" το υλικό που είχε διαρρεύσει σε άπειρες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.   

"Ξαφνικά ήταν σα να βρέθηκα μέσα στη ζούγκλα. Άνθρωποι γύρω μου έκαναν αρρωστημένους θορύβους, με ακολουθούσαν για να με χλευάσουν, μου πετούσαν στο κεφάλι σημειώματα που στην καλύτερη περίπτωση με αποκαλούσαν πόρνη", αφηγείται η Μέγκαν στο βίντεο που δημοσίευσε το BBC

Η ιστορία της Μέγκαν ανάγκασε την αστυνομία του Χάμσαϊρ να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετώπιζε τέτοιες καταγγελίες. Η 19χρονη σήμερα κοπέλα πλέον συνεργάζεται με τους αστυνομικούς για τον σωστό χειρισμό τους και έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Χάμσαϊρ για να κάνει μια εκπαιδευτική ταινία με την ιστορία της.

Και δίνει και μία συμβουλή, πέρα από το ότι καμία κοπέλα δεν πρέπει να στέλνει γυμνές φωτογραφίες της, μιλώντας με κάποιον στα social media.    «Ακόμη κι αν τη στείλατε ωστόσο, μην αφήσετε τη ντροπή να σας κάνει να σωπάσετε. Μιλήστε σε κάποιον και καταγγείλτε άμεσα το περιστατικό», καταλήγει.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ