Πως μπορείς να μαγειρέψεις τα πολύτιμα αυγά; Ιδού 10 διαφορετικοί τρόποι!

Το αυγό αποτελεί μια τροφή με πάμπολλα θρεπτικά συστατικά που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό και βοηθούν στην διατήρηση του βάρους σου, αν τα καταναλώνεις με μέτρο.

Θα σου δείξω ποιοι είναι οι τρόποι να μαγειρέψεις τα αυγά, ανάλογα την ώρα της ημέρας αλλά και τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Από ένα πλούσιο πρωινό με απλές και πεντανόστιμες συνταγές, μέχρι τα μεσημεριανά πιάτα στα οποία πρωταγωνιστούν τα αυγά και τα σνακ που θα σε βοηθήσουν να τιθασεύσεις την πείνα σου. Όλα είναι εδώ και υπόσχονται νοστιμιά και θρεπτική αξία.

10 Μοναδικοί τρόποι να μαγειρέψεις τα αυγά, σύμφωνα με το Ediva!

1) Αυγό βραστό


Τι πιο απλό από το βράσεις το αυγό σου και να το φας τι πρωί. Μπορείς να το βράσεις 3 με 4 λεπτά για μελάτο αυγό ή 6-7 λεπτά για να έχεις ένα σφιχτό αυγό.

2) Ομελέτα
Η ομελέτα αποτελεί ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο για κάθε ώρα της ημέρας. Μπορείς να την κάνεις πιο ελαφριά, προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και να προσθέσεις τυρί με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα ή κοτόπουλο και λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια και άλλα. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, βάλε πλούσια τυριά και κασέρια, ζαμπόν, μπέικον, λαχανικά και παραπάνω λάδι (3-4 κουταλιές.)

3) Αυγά ποσέ


Νόστιμα και πανέμορφα τα αυγά ποσέ χαρίζουν ένταση σε κάθε πιάτο, μόλις τα κόψεις στη μέση. Για την παρασκευή τους, βάζεις νερό με 4 κουτ. μηλόξυδο και αλάτι να βράσει σε μια κατσαρόλα, ρίχνεις προσεκτικά τα αυγά σε ένα μπολ με 4 κουταλιές μηλόξυδο. Τα αφήνεις για 4 λεπτά και έπειτα με ένα σύρμα χειρός ανακατεύεις το νερό που βράζει να δημιουργηθεί δίνη και ρίχνεις ένα ένα τα αυγά. Βράζεις για 3-4 λεπτά. Βγάζεις με τρυπητή κουτάλα.

4) Αυγά Μπένεντικτ
Μια νόστιμη και χορταστική συνταγή που πρέπει να κάνεις αν αγαπάς τα αυγά. Χρειάζεσαι αυγά ποσέ, μπέικον, ψωμάκια στρόγγυλα και σος ολαντέζ.

5) Στραπατσάδα


Η στραπατσάδα είναι ένα νόστιμο φαγητό με σάλτσα ντομάτα, αυγά, κρεμμύδι, τυρί φέτα και ότι άλλο αγαπάς. Σερβίρεται κάθε ώρα της ημέρας και μπορεί να κοσμήσει και ένα τραπέζι σαν συνοδευτικό.

6) Muffins ομελέτας


Αν αγαπάς την αφράτη υφή των muffins, δεν έχεις παρά να κάνεις μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά, όπως αλεύρι, αυγά, γάλα και τη γέμιση της προτίμησης σου και να έχεις ένα τέλειο κολατσιό.

7) Σαλάτα με αυγά


Φτιάξε μια σαλάτα με ρόκα, μαρούλι. σπανάκι, αυγά, βαλσάμικο καλαμπόκι και ότι άλλο αγαπάς και έχεις ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο για κάθε στιγμή της ημέρας.

8) Φριτάτα με αυγά


Η φριτάτα είναι ισπανική ομελέτα και φτιάχνεται εύκολα και απλά. Θα χρειαστείς αυγά, τυριά,  μπέικον, κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο εσύ προτιμάς.

9) Αυγά μάτια
Μια συνταγή που οι περισσότεροι ξέρουμε και αγαπάμε είναι τα αυγά μάτια. Εύκολη, οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη. Τηγανίζεις τα αυγά με λίγο λαδάκι, ρίχνεις αλάτι και είσαι έτοιμη.

10) Σάντουιτς με αυγό


Φτιάξε ένα σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί, κασέρι, μαγιονέζα και λαχανικά και θα έχεις ένα πλούσιο και θρεπτικό κολατσιό.

Όλοι αυτοί οι τρόποι να μαγειρέψεις τα αυγά, είναι εύκολοι και νόστιμοι και μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα θρεπτικό και γευστικό κολατσιό ή γεύμα.  Διάλεξε τις συνταγές που προτιμάς και προσπάθησε να εντάξεις τι αυγό στη διατροφή σου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ