Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Με ποιούς απλούς και εύκολους τρόπους μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου;

Έχεις προβλήματα; Και ποιός δεν έχει;

Καθένας μας τα λύνει με τον τρόπο του. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς εσύ για να φτάσεις στη λύση τους.

1. Πώς να λύσεις ένα σου πρόβλημα.
Μερικές φορές είναι τόσο εύκολο. Άλλες φορές, όμως, κάποια προβλήματα δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ένας απλός τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις, είναι να φτιάξεις μία λίστα με τα βήματα που θα ακολουθήσεις για να τα λύσεις. Σημείωσε λοιπόν, στη λίστα αυτή, ένα- ένα τα βήματα που πρέπει να γίνουν και θα σε οδηγήσουν στην λύση. Προφανώς όσα σε απασχολούν δεν είναι τόσο εύκολα, γιατί αν ήταν θα είχες ξεμπερδέψει σύντομα μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείνεις ένα-ένα τα βήματα της λίστας σου, για να ξεμπερδέψεις με το πρόβλημα. Βήμα-βήμα, λοιπόν, ς ώστε το πρόβλημα, με το να κοπεί σε κομματάκια, θα γίνει πιο απλό.

2. Απόφυγε το πρόβλημα.
Ο καλύτερος τρόπος για να λύνεις τα προβλήματά σου, είναι να μην έχεις προβλήματα. Θα μου πεις υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που δεν έχει; Όχι δεν υπάρχει. Αλλά, αν γίνεται, προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα μπορείς. Κοινώς, όπου βλέπεις πρόβλημα που μπορείς να αποφύγεις, φύγε και μην ανακατεύεσαι, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

3. Ένα πρόβλημα τη φορά.
Αν πιάσεις να λύσεις όλα σου τα προβλήματα ταυτόχρονα, μάλλον θα πελαγώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς και να τρελαθείς. Ξεκίνα από αυτό που επείγει και βάλε ένα πρόγραμμα, για το ποιό θα ακολουθήσει. Έτσι, θα έχεις ξεκάθαρο μυαλό και περισσότερη ενέργεια, για να αντιμετωπίσεις ό,τι σε απασχολεί, με μεγαλύτερη επιτυχία.

4. Βάλε πρόγραμμα.
Ο σωστός προγραμματισμός στη ζωή μας πάντα βοηθάει. Αν, για παράδειγμα, το μόνιμό σου πρόβλημα είναι ότι ξεμένεις στο τέλος κάθε μήνα από χρήματα, μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις ένα πλάνο; Σκέψου από πριν τα έξοδα του μήνα και υπολόγισε πώς θα διαχειριστείς τα οικονομικά σου ούτως ώστε να έχεις χρήματα μέχρι το τέλος. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι ότι δεν καταφέρνεις ποτέ να πας διακοπές, γιατί δεν σου περισσεύουν τα λεφτά. Ο πιο εύκολος τρόπος για να προλάβεις αυτό το πρόβλημα, είναι να ξεκινήσεις να κάνεις μία μικρή αποταμίευση από το προηγούμενο καλοκαίρι. Σαν αποτέλεσμα, όταν θα πλησιάζει η ώρα των διακοπών, δεν θα σπας το κεφάλι σου για το πού θα βρεις τα χρήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ