Λι Ράτζβιλ: Η ζωή της αριστοκράτισσας αδερφής της Τζάκι Κένεντι σε φωτο - Πριγκίπισσα , ηθοποιός έκανε έρωτα με τον Τζον, τον Νουρέγιεφ

Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στη Λι Ράτζβιλ και την αδερφή της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση

Πέθανε την Παρασκευή η Αμερικάνα κοσμοπολίτισσα Λι Ράτζβιλ, η μικρότερη αδερφή της Τζάκι Κένεντι . Ήταν 85 ετών. Την είδηση του θανάτου της μετέδωσε πρώτα το site WWD, που ανακοίνωσε ότι η  Ράτζβιλ πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια και τους φίλους της. Τα αίτια του θανάτου της δεν έγιναν ακόμη γνωστά, όπως αναφέρει ο Guardian. Η Ράτζβιλ γεννήθηκε με το όνομα Caroline Lee Bouvier, το 1933 τέσσερα χρόνια μετά την αδερφή της Τζάκι.

Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε χωρίς επιτυχία ως ηθοποιός. Αργότερα συνεργάστηκε με την εκδότρια του Harper’s Bazaar, Diana Vreeland και γνώρισε επιτυχία ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο χώρο της μόδας όπου συνεργάστηκε με τον Giorgio Armani.

Στη γεμάτη λάμψη ζωή της ανάμεσα στους φίλους της μετρούσε τον Truman Capote και τον  Andy Warhol. Παντρεύτηκε τρεις φορές: Τον Michael Canfield εκδότη, τον Πολωνό πρίγκιπα Στάνισλαβ Ράντζβιλ, και τον χορογράφο Χέρμπερτ Ρος Ο πρώτος της γάμος ακυρώθηκε, οι άλλοι δύο έληξαν με διαζύγιο.

Μεταξύ των εραστών της ήταν ο βρετανός πολιτικός Ρόι Τζένκινς,  καγκελάριος και συγγραφέας πολλών γνωστών ιστορικών και πολιτικών βιβλίων. Είχε επίσης σχέση με τον Έλληνα  κροίσο  Αριστοτέλη Ωνάση πριν αυτός παντρευτεί την αδελφή της. Η Ράτζβιλ περιέγραφε τον Ωνάση ως "δυναμικό, παράλογο, σκληρό, υποθέτω, αλλά συναρπαστικό"

Προσφάτως η Ράτζβιλ τράβηξε την προσοχή των Media όταν δήλωσε στο Vanity Fair: "Σας παρακαλώ πείτε μου ότι δεν πρόκειται για άλλη μία ιστορία σχετική με την αδερφή μου και εμένα. Το έχω βαρεθεί πια αυτό. Είναι σαν να είμαστε σιαμαίες". 

Η σχέση της Ράτζβιλ με τον Truman Capote ήταν λαμπερή και θυελλώδης. Έγινε ένας από τους "κύκνους" του το όνομα που έδινε ο διάσημος συγγραφέας στις ερωμένες του, όταν μιλούσε γι' αυτές στον στενό κύκλο των φίλων του.

Ο Τρούμαν Καπότε θεωρούσε τις αδερφές Μπουβιέ, τηνΤζάκι και την Λι, γκέισες και υποστήριζε ότι ξέρουν τα πάντα για την αποπλάνηση.  

Για τα χρόνια που έζησε στο Λευκό Οίκο κοντά στον Τζον Κένεντι και την αδερφή της Τζάκι, η Λι έλεγε ότι είχαν "εξαιρετικό ενδιαφέρον" και ότι ήταν όμορφο να κάνει βόλτες με το προεδρικό γιοτ και να μαθαίνει τα μυστικά του κράτους.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Τζάκι και την Λι

Στο βιβλίο «The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee», των συγγραφέων Sam Kashner και Nancy Schoenberger, περιγράφεται η μεγάλη αντιζηλία που υπήρχε ανάμεσα στην Λι Ράτζβιλ και την αδερφή της Τζάκι

Ο ανταγωνισμός των δυο αδερφών ήταν τέτοιος που η Λι όπως θέλουν οι φήμες κοιμήθηκε με τον Τζον Κένεντι κάτι που η Τζάκι δεν της συγχώρεσε ποτέ και της το ανταπέδωσε όπως λένε οι φήμες, αφού η Λι ήταν αυτή με την οποία είχε σχέσεις ο Αριστοτέλης Ωνάσης, όταν παντρεύτηκε τον Έλληνα κροίσο.

Όταν η Λι γνώρισε τον Ωνάση εκείνη ήταν 30 και εκείνος 57 ετών και εραστής της Μαρία Κάλλας. Η σχέση είναι σχεδόν επίσημη και το καλοκαίρι του 1963 ο Drew Pearson έγραψε στην Washington Post: «Ο φιλόδοξος εφοπλιστής τρέφει την ελπίδα να γίνει κουνιάδος του προέδρου;». Η Μαρία Κάλλας μισούσε τη Λι όσο καμία άλλη γυναίκα. Κάποτε είπε “ποτέ δεν αντιπάθησα τη Τζάκι αλλά μισούσα τη Λι”. 

Ο γάμος της αδερφής της με τον Ωνάση ήταν η πιο τραυματική της εμπειρία. Η Λι δεν παρέστη στον γάμο.Η Λι δεν ζούσε στην αφάνεια: ήταν αδελφή της Τζάκι και πλέον βρισκόταν σε όλα τα περιοδικά και σε όλα τα σαλόνια

Οι εξολομογήσεις της Λι στον Τρούμαν Καπότε για την προδοσία της αδελφής της άφησαν εποχή. Του μίλησε για τα πάντα: για την εποχή που η Τζάκι έκλεβε την προσοχή του πατέρα τους, για τη λατρεία της για τα άλογα, τα οποία η Λι φοβόταν. Για να την παρηγορήσει, ο Αριστοτέλης Ωνάσης της πρόσφερε ένα ακίνητο κοντά στην Αθήνα -διηγείται ο Τρούμαν Καπότε- το οποίο η Λι πούλησε αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ