Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει λαχταριστή μακαρονάδα με φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο και σάλτσα μπρόκολου (Φωτό)

Μοναδική επιλογή.

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 4 φλ. μπρόκολο φρέσκο, μόνο τις κορυφές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτες φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,κατά βούληση
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη. Διατηρούμε το ζωμό. Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και 50 γρ. φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο και 150 γρ.από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μίγμα σε ένα μούλτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ζωμό κότας χρειαζόμαστε στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και βελούδινη πλούσια σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αραιώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από το αραιωμένο τυρί κρέμα και τη σάλτσα μπρόκολο. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ