Είναι επίσημο: Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες για το ατύχημα στο Σάντριγχαμ - Απαλλάσσεται λόγω ηλικίας (φώτο)

"η δίωξη του δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον"

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικές συνέπειες για το ατύχημα που προκάλεσε κοντά στη βασιλική οικία στο στο Σάντριγχαμ , τον περασμένο μήνα. Αυτό δήλωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Βρετανίας.

Ο 97χρονος Δούκας του Εδιμβούργου παρέδωσε οικειοθελώς το δίπλωμα οδήγησης του, μετά τη σύγκρουση του Land Rover που οδηγούσε με το Kia που οδηγούσε η 46χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Σήμερα ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής της περιοχής, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα διωχθεί ποινικά διότι "η δίωξη του δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον"

Ως απάντηση στην απόφαση των εισαγγελικών αρχών, το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι "Ο Δούκας σέβεται την απόφαση".

Οι προϊστάμενοι του CPS λένε ότι η απόφαση βασίστηκε στην ηλικία του και στην επιλογή του να παραδώσει την άδειά του, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το ατύχημα ο  Δούκας του Εδιμβούργου δέχθηκε έντονη κριτική από τα βρετανικά ΜΜΕ τόσο γιατί συνέχισε να οδηγεί παρά το προχωρημένο της ηλικίας του όσο και γιατί καθυστέρησε πολύ να ζητήσει συγνώμη από τη γυναίκα που τραυματίστηκε στο ατύχημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ