Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει το πιο ερωτικό γλυκό: Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και σαντιγί (Φωτό)

Ιδανική επιλογή για του Αγίου Βαλεντίνου.

Υλικά:

Για την σαντιγί:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για τη μους σοκολάτας:

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 1 πρέζα  + ¼ κ.γ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κακάο, σκόνη άγλυκο

 

Εκτέλεση:

Για τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μους σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Λίγο πριν διαλυθεί εντελώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, ρίχνουμε μία πρέζα θαλασσινό αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το θαλασσινό αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διπλασιαστεί ο όγκος. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας-ελαιόλαδου στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το 1/3 από τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα ασπραδιού μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Γεμίζουμε τα 2/3 ενός ποτηριού σερβιρίσματος με την κρέμα σοκολάτας και το υπόλοιπο 1/3 με τη σαντιγί. Βάζουμε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο για 60 λεπτά. Βγάζουμε τις μους από το ψυγείο, αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ