Τα οφέλη της κανέλας για την υγεία: Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι περιλαμβάνοντας ένα κουταλάκι κανέλα στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη μέσα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στη μείωση του κίνδυνου καρδιακών παθήσεων.

Τα οφέλη της κανέλας για την υγεία

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες και έχει χρησιμοποιηθεί από τους μεσαιωνικούς χρόνους για θεραπεία της διάρροιας, της δυσπεψίας και του φουσκώματος. Επιπλέον, αυτό βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού του έλκους του στομάχου και βοηθά επίσης στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL), ενώ δεν έχει καμία επίδραση στην καλή χοληστερόλη (HDL).

Επομένως, είναι επωφελής τόσο για την καρδιά όσο και για τους διαβητικούς τύπου 2. Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και η βελτίωση των δεικτών χοληστερόλης βοηθούν στην αναστροφή της αντίστασης στην ινσουλίνη. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση ικανοποιεί επίσης την επιθυμία για γλυκά τρόφιμα που παρουσιάζεται γενικά σε διαβητικούς, αναφέρει το runningmagazine.gr.

Κανέλα και απώλεια βάρους

Η κανέλα έχει μια ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό. Μιμείται τη βιολογική δράση της ινσουλίνης και αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους στο σώμα, η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αυξημένης αποθήκευσης λίπους και σας δίνει τη δυνατότητα να χάσετε βάρος.

 

Επιπλέον, αυτό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η ζάχαρη μεταβολίζεται από το σώμα και εμποδίζει την μετατροπή της μεταβολισμένης ζάχαρης σε λίπος. Η κανέλα καθυστερεί επίσης το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής από τον οργανισμό. Επομένως, μπορείτε να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο.

Η κανέλα βοηθά επίσης το σώμα να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά το οποίο βοηθά στην απώλεια βάρους. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από ότι το λίπος σε άλλα μέρη του σώματος.

Άλλοι τρόποι για να ενσωματώσετε την κανέλα στην καθημερινή σας διατροφή

Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα σε τσάι από βότανα για ένα υγιεινό και γευστικό τσάι. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στα δημητριακά του πρωινού ή στη βρώμης σας, προσθέστε στο τοστ σας ή στο φλιτζάνι του πρωινού σας καφέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε κάψουλες κανέλας ως μια ευκολότερη λύση.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κανέλα που χρησιμοποιείτε είναι φρέσκια. Ωστόσο, η κανέλα από μόνη της δεν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μόνιμα. Για βέλτιστα αποτελέσματα σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή καθώς και ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης.

Προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να μειώσει την όρεξή σας και να σας βοηθήσει στους στόχους απώλειας βάρους σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ