Πρώτο θέμα στο BBC o Κύπριος Ανδρέας Μιχαήλ: "Έκλεψα £30,000 λίρες από την μαμά μου & έγινα εκατομμυριούχος"!

Η εβδομαδιαία σειρά The Boss της BBC παρουσιάζει διαφορετικούς επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, αυτή την εβδομάδα μιλάει για τον επιχειρηματία από την Κύπρο Ανδρέα Μιχαήλ.

Όταν ο Ανδρέας Μιχαήλ ήταν 17 ετών,  ξόδεψε £ 30.000 από την πιστωτική κάρτα της μητέρας του χωρίς να το γνωρίζει.

Το 1997 ζούσε στο σπίτι με τη μαμά του στο Cheltenham, στη δυτική Αγγλία, όταν είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία.

Θέλοντας να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα με έναν φίλο του από το σχολείο, συνειδητοποίησε ότι πολύ λίγες από τις υπάρχουσες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων απευθύνονταν σε μικρές επιχειρήσεις ή μέλη του κοινού.

"Όλες οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή τοποθετήθηκαν σε πολύ μεγαλύτερες εταιρείες", λέει ο Ανδρέας, τώρα στα 39 του. "Αλλά είδαμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις και τα άτομα ήθελαν κάτι εύκολο στη χρήση", αναφέρει το BBC.

Έτσι ο ίδιος και ο φίλος του αποφάσισαν να καλύψουν το χάσμα στην αγορά και να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων που ονομάζεται Fasthosts.

«Είχαμε τους υπολογιστές που χρειαζόμασταν στην κρεβατοκάμαρά μας στο σπίτι της μαμάς, και είχαμε δημιουργήσει το λογισμικό οι ίδιοι», λέει ο Ανδρέας Μιχαήλ.

Επίσης, αναφέρει: "Αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμασταν ήταν μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, η οποία εκείνη την εποχή, κόστιζε περίπου £ 30.000, αλλά δεν είχαμε λεφτά".

Νομίζοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή, ο Ανδρέας πήρε την πιστωτική κάρτα της μητέρας του και αναβάθμισε το διαδίκτυο, για να προχωρήσει στο project που είχε σκεφτεί.

Επίσης, κάνοντας κράτηση μερικές αγγελίες περιοδικών και εξηγώντας το μεγάλο νέο μόντεμ του υπολογιστή, το "στοίχημα" ήταν ότι η επιχείρηση θα κέρδιζε αρκετά χρήματα στον πρώτο μήνα της για να ξεπληρώσει την πιστωτική κάρτα της μητέρας του.

Κι όμως η ιδέα αυτή λειτούργησε. "Μέχρι το τέλος του μήνα είχαμε αρκετούς πελάτες και χρήματα για να πληρώσουμε για τη γραμμή του διαδικτύου και τη διαφήμιση", λέει ο Ανδρέας.

Και εξίσου σημαντικό, η μητέρα του τον συγχώρησε για την υποκρισία.

Ενώ ο φίλος του πήγε στο πανεπιστήμιο, ο Ανδρέας Μιχαήλ από την πλευρά του ακύρωσε τα δικά του σχέδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να επικεντρωθεί σε πλήρη απασχόληση στην νέα καινοτόμα ιδέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ