Το νέο ξενοδοχείο που άνοιξαν στο Λονδίνο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο περίφημος Ιάπωνας σεφ Nobu - Δείτε φώτο

Στο  Nobu Hotel Shoreditch οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε έναν κόσμο βιωματικής πολυτέλειας που ξεκινά με τελετουργίες που βλέπουμε και δεν βλέπουμε.

Το πρώτο ξενοδοχείο "Nobu" στο Λονδίνο  είναι ένα πολύ πετυχημένο πάντρεμα της ιαπωνικής αισθητικής και της αισθητικής του Ανατολικού Λονδίνου . Επιπλέον διαθέτει τη γοητεία του ενός εκ των ιδιοκτήτών του: Του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε  το εστιατόριο -σπήλαιο στο κάτω  επίπεδο, το οποίο θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε ταυτόχρονα και στο Τόκιο και στο Λονδίνο.

Το μοντέρνο ξενοδοχείο με την εντυπωσιακή πρόσοψη, βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο ακριβώς έξω από την πολυσύχναστη Great Eastern Street, η οποία είναι γεμάτη από εστιατόρια, μπαρ και  οργανισμούς. Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό της Old Street και  πέντε λεπτά από  την High Street του Shoreditch.

Το στοιχείο που κάνει το στυλ του να ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός της "βασιλείας" της ιαπωνικής αισθητικής παντού - από τα δικτυωτά ξύλινα πάνελ πίσω από τη ρεσέψιον, μέχρι τις χρυσές και  rattan shoji οθόνες πάνω από τiς καμπίνες στο ήσυχο λόμπι - με την αισθητική του βιομηχανικού Λονδίνου που κυριαρχεί στους  τοίχους, στα φωτιστικά σε σχήμα σφαίρας και στις ζωγραφισμένες από ντόπιους καλλιτέχνες περσίδες.

Η χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει τις αποχρώσεις του γκρι και του χρυσού, είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από το κόκκινο τούβλο που κυριαρχεί στα χαρακτηριστικά κτήρια και στις αποθήκες της περιοχής.

Κατεβείτε τη χρυσή φωτιζόμενη σκάλα και θα βρεθείτε σε ένα μαγικό σπήλαιο: Είναι το υπόγειο εστιατόριο που συνεχίζει τον συνδυασμό της αισθητικής του βιομηχανικού Λονδίνου, η οποία είναι εμφανής στα δάπεδα από μπετόν, στους τοίχους , στις κολώνες και στη μουσική που παίζει ο Dj, με την κουλτούρα του Τόκιο που θα εντοπίσετε στον μικρό ιαπωνικό κήπο που υπάρχει εκεί και στην ανοιχτή κουζίνα με το σούσι μπαρ 10 θέσεων. Στο μεγάλο εντοιχισμένο μπαρ  υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ουίσκι και σακέ

Στο εστιατόριο θα έχετε την αίσθηση της ιεροτελεστίας η οποία θα σας θυμίσει την παράδοση της φίρμας Nobu. Μόλις μπείτε στο εστιατόριο θα ακούσετε  όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των σεφ που εργάζονται πίσω από την ανοιχτή κουζίνα, να φωνάζουν "irasshaimase", που σημαίνει καλωσορίσατε στα ιαπωνικά.

Το μενού τιμά ιδιαιτέρως τη φήμη του διεθνούς Ιάπωνα σεφ και συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου  Νόμπου Ματσουχίσα. Αποτελείται από κλασσικά ιαπωνικά πιάτα που περιλαμβάνουν μια απαράμιλλη επιλογή από σούσι , σασίμι, καλαμάρια και ζυμαρικά wagyu και κάποια πιάτα περουβιανής κουζίνας.

Το "γευστικό ταξίδι" των επισκεπτών φτάνει στο αποκορύφωμα του όταν δοκιμάσουν το μοναδικό "Black Cod Den Miso", ένα πιάτο με την υπογραφή του διάσημου Nobu. Τις σκάλες που οδηγούν στο εστιατόριο μπορείτε να τις κατεβείτε και το πρωί καθώς το Nobu Hotel Shoreditch, είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Nobu, που προσφέρει πρωίνο.

Στο πρωινό αξίζει να δοκιμάσετε τα αυγά μπένεντικτ  ‘Matsuhisa’  καθώς και πιάτα που έχουν το στυλ του αμερικάνικου  brunch.

Τα δωμάτια συνδυάζουν πολυτέλεια , άνεση και μίνιμαλ αισθητική. Μεγάλα κρεββάτια, άνετοι χώροι, μικρά τούρκικα τραπέζια για ένα μίνι δείπνο.  Η διακόσμηση ξεχωρίζει για το απροσδόκητο γεωμετρικό μοτίβο της βασισμένο στην ζωγραφική τεχνική sumi-e της Ανατολικής Ασίας.

Τα παράθυρα που φτάνουν από το δάπεδο ως την οροφή, διαχέουν φως και τονίζουν τις τοιχογραφίες αν και τα δωμάτια δεν έχουν πολύ ήλιο λόγω του στενού δρόμου στον οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Στα ολόλευκα μπάνια που μοιάζουν διαστημικά ο επιχρυσωμένος νεροχύτης δίνει πολυτελή χαρακτήρα. Στο  Nobu Hotel Shoreditch οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε έναν κόσμο βιωματικής πολυτέλειας που ξεκινά με τελετουργίες που βλέπουμε και δεν βλέπουμε.

Αξιοθέατα, ήχοι, μυρωδιές και εμπειρίες ενώνουν τις δυνάμης τους για να ενθουσιάσουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή της άφιξης του στο ξενοδοχείο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ