45 εκπληκτικά παπούτσια του Christian Dior σαν έργα τέχνης - Εκτίθενται στο μουσείο Victoria & Albert (φώτο)

Η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έκθεση που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον διάσημο μόδιστρο, συμπυκνώνει στις αίθουσες του μουσείου V & A 71 χρόνια ιστορίας της μόδας.

Με μια μεγάλη έκθεση με τίτλο "Christian Dior: Designer of Dreams", τιμά το μουσείο "Victoria & Albert" στο Λονδίνο τον μεγάλο Γάλλο σχεδιαστή αλλά και την μακρόχρονη πορεία του οίκου Dior.

Η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έκθεση που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον διάσημο μόδιστρο, συμπυκνώνει στις αίθουσες του μουσείου V & A 71 χρόνια ιστορίας της μόδας.

Η «Christian Dior: Designer of Dreams» έχει ως βάση της την μεγάλη έκθεση «Christian Dior: Couturier du Rêve», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην Πτέρυγα Μαρσάν του Μουσείου του Λούβρου.

Συγκεκριμένα, όποιος έχει την τύχη να την επισκεφτεί θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει περισσότερα από 500 κομμάτια του οίκου Dior, ανάμεσα τους πάνω από 200 ρούχα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένα από τον Christian Dior, αξεσουάρ, βίντατζ αρώματα, καλλυντικά, αλλά και σκίτσα, φωτογραφίες μόδας, βίντεο, περιοδικά και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή.

Ανάμεσα στα εκθέματα  υπάρχουν πολλά διάσημα φορέματα, όπως η χρυσή τουαλέτα της Charlize Theron για τη διαφήμιση του αρώματος J’ Adore το 2008 και το λευκό φόρεμα που η Lupita Nyong’o φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας «Sorry Angel» στο Φεστιβάλ των Καννών του 2018.

Ωστόσο, το κομμάτι, που αποτελεί το highlight της έκθεσης είναι η εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα που ο ίδιος ο Christian Dior είχε σχεδιάσει για τα 21α γενέθλια της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, που παρουσιάζεται στην ενότητα: "Ο Dior στην Βρετανία"

Εκτός από τα υπέροχα ρούχα , τα κοσμήματα και τα καλλυντικά ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 45 ονειρικά παπούτσια του οίκου Dior, πραγματικά έργα τέχνης, σύμφωνα με το Foot wear news

Η έκθεση οργανώνεται με την υποστήριξη της Swarovski και της American Express και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ