Τσίπρας - Γιλντιρίμ στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ - Η συζήτηση με τους Ρωμιούς της Πόλης

Στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα, συνοδεία του κ. Γιλντιρίμ, ξεναγήθηκαν στο παλάτι που λειτουργεί ως μουσείο.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Τούρκο πολιτικό για τη συνεργασία που είχαν οι δύο τους ως πρωθυπουργοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιλντιρίμ Μπιναλί, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
Τσίπρας με Ρωμιούς της Πόλης

Ο  Αλέξης Τσίπρας μετέβη νωρίτερα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο.
Εκεί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, του Συλλόγου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), διευθυντές σχολείων, λυκειάρχες και κοινοτικούς παράγοντες.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συνάντηση συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ομογένειας, τους οποίους χαιρέτισαν έναν προς έναν, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι να τους ακούσει. Τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα των ρωμαίικων κοινοτήτων, επισήμανε τον αποδεκατισμό που υπέστη η ελληνική Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναγνώρισε και τη συνεισφορά της στην πορεία του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, την χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, όπως και την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης – την πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ